Nyhed

EMI-Medley står over for sprængning

Centrale medarbejdere vil danne nyt selskab. D-A-D, Tim Christensen og Kim Larsen uden kontrakt.

EMI-Medley, et af landets største pladeselskaber, står over for sprængning, erfarer GAFFA.dk. For nylig forlod administrerende direktør Michael Ritto sit job, og ifølge kilder tæt på selskabet forlader også centrale medarbejdere som A&R-folkene (dvs. kunsterisk ansvarlige) Nikolaj Foss, Mik Christensen, Christian Backman og Jakob Sørensen selskabet snart. Ingen på EMI vil udtale sig, men pålidelige kilder oplyser, at alle de nævnte vil fortsætte i et nyt selskab, Copenhagen Records, som også allerede har registeret domænenavnet www.copenhagenrecords.dk. Angiveligt i håb om at få større kunstnerisk selvstændighed.

Pålidelige kilder oplyser videre, at kontrakterne for tre af EMI’s centrale kunstnere, D-A-D (billedet), Tim Christensen og Kim Larsen, er udløbet, og at de derfor kunne tænkes at gå over til det nye selskab. Ikke mindst D-A-D og Tim Christensen, der gennem mange år har arbejdet tæt sammen med producer og A&R-mand Nick Foss. Christensen har ingen kommentarer, men D-A-D’s forsanger Jesper Binzer vil godt bekræfte, at der p.t. ikke er nogen bånd mellem bandet og EMI-Medley:

– Vi står dejlig frit i luften, så vi kan vælge og vrage mellem tilbuddene og presse forskuddene op. Vi har indspillet syv nye numre, men hvem der skal udgive dem til sin tid, står helt åbent, siger Binzer og fortæller videre, at bandet ikke nødvendigvis vil følge med Nick Foss over i det nye selskab, og at de også kan ende på et helt tredje selskab.


EMI-Medley opstod i 1992, da det multinationale selskab EMI for et tocifret millionbeløb opkøbte Medley, der blev stiftet i 1978 og hurtigt blev et af Danmarks toneangivende selskaber med navne som Kim Larsen, Kliché og Sods/Sort Sol i stalden. For tiden repræsenterer EMI-Medley også navne som Lars H.U.G., Jokeren, Saybia, Carpark North, Randi Laubek og Sanne Salomonsen samt udenlandske navne som Blur, Radiohead, Norah Jones, Coldplay og Robbie Williams.


ANNONCE