x

Diane Schuur giver koncert i Musikhuset Aarhus

Diane Schuur giver koncert i Musikhuset Aarhus

"Jazzens nye førstedame" var, hvad hun blev kaldt, da hun udsendte sit første soloalbum i starten af 80'erne. Hun har levet så rigeligt op til sit navn i de efterfølgende år, hvor det er lykkedes hende at vinde to Grammyer, optræde i Det Hvide Hus, indspille 20 albums, og optræde med nogle af de største af samtidens musikere, heriblandt B.B. King, Stevie Wonder og Ray Charles.

Schuur blev blind ved fødslen, og har siden da fundet, at musikken var hendes måde at passe ind i verden på. Allerede som barn lyttede hun til jazzsangerinder som Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Dinah Washington, sangerinder, som hun altid er blevet sammenlignet med. Hun fik sit gennembrud, da hun var 26 år gammel, da hun optrådte med sangen "Amazing Grace" på den legendariske Monterey Jazz Festival i 1979. Blandt publikum sad Stan Getz, som et par år senere inviterede hende til at optræde med ham i Det Hvide Hus.

Siden da er det gået støt fremad for den nu 55-årige Schuur. Hun har opbygget et umådeligt stort og imponerende bagkatalog, og hendes stemme bliver til stadighed lovprist fra alle sider, så der skulle være rigeligt at glæde sig til, når hun går på scenen i Musikhuset. Med sig bringer hun guitaristen Don Balmer, trommeslager Reggie Jackson og bassist Scott Steed, og selv sørger hun for klaver og vokal.

Der er endnu billetter at få til koncerten, der som nævnt finder sted i Musikhuset Aarhus, i morgen den 19. november klokken 20.00. Billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA