x

Keane stiger på nattoget

Keane stiger på nattoget

Den pianodrevne gruppe Keane har siden midten af dette årti haft stort succes med deres ørehængende poprock, hvilket især blev bevist med debutalbummet "Hopes And Fears", der var det bedst sælgende engelske album i 2004. Nu er Keane med Tom Chaplin i front igen klar med nyt materiale i form af "The Night Train Ep", som udkommer næste år.

Udgivelsen kommer til at indeholde otte nye numre, hvor gruppen forsøger at gå i nye retninger. Blandt andet får man lov at høre Keanes sangskriver Tim Rice-Oxley på en sjælden frontvokal, mens der også er blevet plads til gæsteoptrædener fra den somalisk/canadiske sanger og rapper K'Naan og den japanske rapper MC Tigarah.

Udgivelsen følges op af en mindre turné i det engelske til sommer, og det vides endnu ikke, om den bliver udvidet til også at omfatte Danmark på et tidspunkt. Keane har ellers flere gange besøgt landet med succes, hvor den sidste koncert løb af stablen i sommer i Det Kongelige Teater. En koncert, som GAFFA-anmelderen Kristian Nygaard belønnede med fire stjerner og skrev:

"Tom Chaplin har en levende sceneoptræden. Som et enkeltmands boyband marcherer han frem og tilbage med knyttede næver, fremstrakte arme og tomme blikke længselsfuldt ud mod de bagerste rækker. Under de store hits som f.eks. "Somewhere Only We Know" og "Crystal Ball" er mimikken a la "nu tager vi den sgu hele vejen!". Og det er fedt. Keane giver sig selv fuldt ud, og Tim Rice-Oxley på klaver hamrer foroverbøjet tangenterne til plukfisk, så man næsten kan forestille sig, at elefanterne får fantomsmerter i deres stødtænder."

"The Night Train EP", som bliver den fjerde udgivelse fra Keane, er sat til udkomme den 8. maj til næste år.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA