x

The Elephants går i opløsning

The Elephants går i opløsning

De surfede elefanter i det danske band The Elephants har haft ganske god fart på karrieren og udgav en svær toer sidste år efter at have haft stor succes med både debutalbummet og en stor Europaturné. Men nu kaster medlemmerne af gruppen håndklædet i ringen og går hver til sit. Gruppemedlemmerne skriver i en udtalelse til GAFFA om opløsningen af The Elephants:

- Vi har valgt at stoppe, da vi ikke længere var enige om, hvor vi ville hen med musikken, samt hvordan vi ville komme derhen. Da vi alle sammen har høje kunstneriske ambitioner og ikke altid er enige om, hvordan musikken skal skrues sammen, vil vi ikke fremover slå os til tåls et produkt, hvor ikke alle bandmedlemmer følte, at de kunne stå 100% inde for det. Dog skal det siges, at med 'Take It!'  har vi lavet en plade, vi alle sammen er stolte af trods kampen i studiet.

Det nævnte nye album har fået gode anmeldelser af kritikerne, hvor blandt andre GAFFAs anmelder gav udgivelsen fire stjerner og kaldte blandt andet gruppens lyd for en "håndspillet engleklang". Hvorfor The Elephants vælger at stoppe lige efter, at albummet udkom, forklarer de selv i udtalelsen:

- At det skete lige efter udgivelsen var af den simple årsag, at vi havde besluttet os for at lave pladen færdig - slutte ordentligt af så at sige. At vi lige var hjemvendt med tur, havde intet med det at gøre. En stort tak skal lyde for opbakningen - en af de største oplevelser med dette band har været at møde alle de fantastiske mennesker med store musikhjerter, som vi har mødt igennem vores koncerter. Vi ses ude på spillestederne.

Opløsningen af The Elephants betyder dog ikke, at medlemmerne i fremtiden vil ligge på den lade side. Der er en hel stribe af udgivelser på vej fra forskellige musikalske projekter som The Palermo Surf Experience, Källing, ditbandmitband, Drott & Marsk, C'est Tou Martine og The Migrant, der alle har en forbindelse til elefantbandet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA