x

Heat præsenterer R.A. The Rugged Man

Heat præsenterer R.A. The Rugged Man

Hiphop-legenden Notorious B.I.G. udtalte tilbage i 1994, at han troede, han selv var den vildeste rapper, lige indtil han hørte R.A. The Rugged Man. Det er i denne størrelsesorden, at rosen til den hvide rappers evner på mikrofonen er blevet afleveret. Nu besøger R.A. igen landet i klubben Heat på spillestedet Rust i næste måned.

At han havde psykiske problemer, at hans far var Vietnam-veteran og at hans søskende og han fik livsvarige mén af Agent Orange-kemikalierne har været en stor del af R.A. The Rugged Mans fortællinger. Faren er den dekorerede sergent John A. Thorburn, hvis Vietnam-oplevelser blev beskrevet i sønnens sang "Uncommon Valor: A Vietnam Story", og som er netop død for en uge siden efter et langt sygdomsforløb.

Derudover har hans resultatløse forhold til de mange pladeselskaber og det faktum, at rapperen er en hvid mand i en sort mands verden, betydet en del for R.A.'s karriere. Det fortalte han om i et interview med GAFFA, da han gæstede Loppen for nogle år siden:

- Hvis jeg var sort, havde jeg sgu solgt tredobbelt platin nu. Det er fordi jeg er hvid og bedre end alle de andre rappere. Det kan folk ikke lide. Eminem er en god hvid rapper, men han er ikke bedre end alle andre, så folk føler sig trygge ved ham.

Den kontroversielle rapper udgav dog den roste "Die Rugged Man, Die", som igen fik de fleste hiphop-fanatikere til at tabe både ører og mund. Det kan meget vel også være tilfældet, når R.A. The Rugged Man gæster landet igen. Både Typhoon og Phase 5 står for opvarmningen, så hiphoppere og andet godtfolk har nok at se frem til den 12. februar. Billetter kan købes i døren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA