x

Supa Mikes glæder sig til Lee "Scratch" Perry

Supa Mikes glæder sig til Lee "Scratch" Perry

6. februar ville den legendariske sanger Bob Marley være blevet 65 år, og det bliver traditionen tro fejret med store reggaefester over hele verden. I København står man ikke tilbage for at hylde reggaelegenden, og Skyjuice Promotions og Vega åbner dørene for en stort opsat koncert med endnu en legende i kulturen, Lee "Scratch" Perry (billedet).

GAFFA har talt med den herboende jamaicaner Supa Mikes, der er en af arrangørerne bag den store fødselsdag, hvor man ud over Lee Perry også kan opleve navne som Senrengetti, Jah Bobby og den engelske stjerne Gappy Ranks. Supa Mikes er specielt stolt over at kunne holde fødselsdagsfesten på den helt rigtige dato for Robert Nesta Marley, der ifølge arrangøren bliver husket for andet end sin musik.

– Han tog reggaemusikken ud til verdens fire hjørner. Selv hvis du spørger mennesker, der måske 70 eller 80 år gamle, kan de fortælle, hvem Bob Marley er, og børn på seks eller syv år kan gøre det samme. Vi fejrer Bob Marleys fødselsdag som en anerkendelse af hans store arbejde, som ikke kun er med musikken, men også med det kærligheds- og fredsbudskab, som han udbredte. Han får os til at huske på de gode og rigtige ting i livet.

For at fejre reggaekongen med manér, er det velkendte koryfæ Lee "Scratch" Perry blevet inviteret til landet. Han er kendt som producer og kollega til Bob Marley og har ikke mindst selv et hav af udgivelser bag sig fra sin egen 50-årige karriere.

– Jeg siger dig, mand, der er ikke ord, der kan beskrive denne mand. Han har været der lige siden begyndelsen i 1960'erne, og mange folk betragter ham som stamfaderen til reggaemusik i Jamaica. Han kommer helt tilbage fra den tid og har både arbejdet sammen med andre store reggae-folk og lavet sine egne ting, der har haft en betydeligt indflydelse på dub-musikken og hele lyden i den jamaicanske musik, som er så kendt nu til dags. Dét er, hvor vigtig han er, erklærer Supa Mikes.

Festen Bob Marley 65th Birthday Celebration bliver afholdt på årsdagen den 6. februar på Vega i København. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA