x

Massive Attack censureres

Massive Attack censureres

Selvom Massive Attack hverken afbilleder seksuel frisindethed eller meningsløs vold på coveret til "Heligoland", der udkommer i dag, rammes de nu alligevel af censurens ubarmhjertige kulturdiktatur. Duoen må ikke længere reklamere for albummet i den engelske metro, fordi maleriet, der er skabt af bandmedlemmet Robert "3D" Del Naja, ligner graffiti. Det skriver engelske Daily Star.

"De vil ikke tillade noget, der kan minde om street art i 'The Tube'," siger maleren til avisen. "De vil have os til at fjerne alle pletter og urenheder. Det er den mest absurde censur, jeg nogensinde har set."

Dermed følger gruppen lidt i tyske Rammsteins fodspor. Deres sidste plade er i hjemlandet blevet censureret både lydmæssigt og visuelt.

Det er ledelsen af London Underground, der står bag censurfremstødet, og der er tale om en præventiv handling for ikke at indbyde byens malere til at oversvømme tunellerne med deres kunst.

Besluttelsen bygger på den "Broken Window Theory", der i 1987 satte en stopper for det massive hærværk i den amerikanske undergrund. Her fandt man ud af, vandalismen kunne holdes fra døren, hvis stationerne fremstod pæne og velholdte. Teorien siger, at et givet sted først rammes af hærværk, når destruktionen er startet, og man skal derfor rette op på problemet, inden det breder sig.

Tøver man for eksempel med at skifte en ituslået rude i et busskur, vil man hurtigt stå tilbage med et bulet skelet med meget knebne anvendelsesmuligheder.

Det er ikke første gang, bandet har haft problemer med underlig censur. I 1991 blev bandet presset til i en kort periode at ændre deres navn på grund af Golfkrigen, hvilket betyder at singlen "Unfinished Sympathy" blev udsendt under navnet Massive.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA