x

Michael Jacksons obduktionsrapport er offentliggjort

Michael Jacksons obduktionsrapport er offentliggjort

Der har gennem tidens løb floreret ufatteligt mange både gode og brogede historier verden over omkring Kongen af Pop, men nu foreligger der rent faktisk en videnskabelig obduktionsrapport, som afslører mange detaljer omkring Michael Jacksons liv. Rapporten er hele 51 sider lang, men Bt.dk opsummerer rapporten på deres hjemmeside.

Først og fremmest er det blevet slået fast, at det var det sløvende middel Propofol, der var skyld i MJ's død. Propofol er ikke nødvendigvis farligt i passende mængder, det var simpelthen en overdosis, der tog MJ's liv. Man fandt ikke mindre end 11 flasker propofol i huset efter hans død. Derfor er hans læge Conrad Murray nu officielt tiltalt for uagtsomt manddrab. Mistanken mod Murray er opstået på baggund af fire forskellige punkter i obduktionsrapporten.

For det første ser det efter omstændighederne ud til, at MJ ikke selv indtog propofolet. Desuden blev stoffet givet uden for en hospitalssammenhæng og uden medicinsk relevans, ifølge rapporten. Derudover var kravene til at give propofol ikke opfyldt. Der skal nemlig være overvågning af patienten, hvilket der tilsyneladende manglede, og der var heller ikke udstyr til genoplivning på stedet, hvilket også er et krav i forhold til brugen af stoffet. Det sidste punkt er, at det tyder på, at en anden gav MJ propofolet, hvilket naturligvis hænger tæt sammen med det første punkt: at han ikke tog det selv.

En af de helt store fejl i forhold til den måde, propofolet ifølge rapporten blev anvendt på var, at der ikke blev taget hensyn til, at MJ havde en masse andre beroligende midler i kroppen, hvilket forstærkede propofolets virkning. Lægerne mener, at en korrekt måde at have grebet tingene an på efter forgiftningen ville være såkaldt at intubere MJ, hvilket betyder at komme et rør i halsen på ham for at sikre luftpassagen.

Ud over propofol fandt lægerne Lorazepam, som er i familie med Valium. Midazolam, som også er et sløvende middel, der anvendes til bedøvelse. Det smertestillende Lidocain samt det narkotika-lignende Methamfetamin. Det var det, MJ havde i kroppen ved sin død, men derudover fandt man en række andre præparater i hans medicinskab, som han givetvis har taget jævnligt.

Rapporten kan derudover også konstatere MJ's fysiske form ved hans død. For eksempel afslører rapporten, ikke særligt overraskende, at MJ var mager. 175 cm. høj og 61,2 kg. tung. Derudover blev det afsløret, at MJ brugte paryk, og at der var yderst få hår tilbage af hans egne. Derudover var MJ udstyret med krøllet hår.

En historie, der endeligt blev afkræftet efter mange år i søgelyset, var historien om, at MJ selv afblegede sin hud. Han har altid selv påstået, at han led af en hudsygdom, og at det var derfor, hans hud blev lysere og lysere, men det var de færreste medier, som tog denne historie for gode varer. Den viser sig dog at være sand, for MJ led faktisk af en hudsygdom, hvor hans hud bestod af både lyst og mørkt pigment.

Michael Jackson blev født den 29. august 1958 og afgik ved døden den 25. juni 2009.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA