x

Ice Cube udgiver ”I Am The West”

Ice Cube udgiver ”I Am The West”

Når Ice Cube dropper sit næste album, vil det være med et statement og en opfordring til kollegerne om at vende tilbage til den ægte, rendyrkede westcoast gangstafunk. Pladen er ifølge rapperen så vestlig, at den eneste rigtige titel kun kan være "I Am The West."

"I syv eller otte år har vestkysten nu prøvet at lave musik, der appellerer til syd- og østkysten," skriver Ice Cube på sin blog. "Udtrykket 'for westcoast' har kunnet høres rundt om i industrien." Manden med attituden mener, vestkystkunstnerne har forvist deres kultur for at lefle for lytterne. Han indrømmer dog, han selv har sin del af skylden. Heller ikke han har været vedholdende, når det kommer til at stå imod de faldende salgstal. "Vi var alle skyldige i, at det kørte af sporet. Nu er det slut. I hvert fald for mig," bedyrer rapperen. Han tør dog godt give et bud på årsagen for, at westcoast-kulturen har været lidende. "Radioen fuckede os op. Jeg ved ikke, hvem jeg skal betale for at få mit lort spillet. Det at have en hot sang er ikke nok. Latterligt," slutter han.

Ice Cube er født og opvokset i South Central Los Angeles, nærmere bestemt kvarteret Compton, der også har affødt stjerner som Dr. Dre og The Game. Det var her, Cube i en ganske ung alder grundlagde gangstarapgenren med vennerne i NWA, og skal vi altså tilbage til rødderne, når "I Am The West" udkommer til sommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA