x

Oh No Ono tilføjer to danske koncerter

Oh No Ono tilføjer to danske koncerter

Oh No Onos skyhøje ambitioner med deres andet album "Eggs" er efterhånden ved at blive indfriet. Herhjemme fik albummet særdeles gode anmeldelser, da "Eggs" udkom i april, men særligt i udlandet har det alternative popband fået god omtale. Senest til den norske branchefestival by:Larm, hvor Oh No Ono blev fremhævet som torsdagens bedste act på forsiden af by:Larms officielle festivalavis.

I efteråret sidste sikrede Oh No Ono sig internationale kontrakter på "Eggs", der bliver distribueret i Nordamerika af Friendly Fire og i resten verden af det anerkendte Leaf Label (også Efterklang, Murcof, Wildbirds & Peacedrums). Albummet udkom til fine anmeldelser i USA den 26. januar, og i denne måned skal bandet spille hele seks koncerter på den texanske branchefestival SXSW. På vej hjem mod Danmark giver kvintetten to koncerter i New York.

I dag oplyser Oh No Ono, at der også er blevet plads til to danske koncerter i april måned. Lørdag den 17. april gælder det Huset I Magstræde i København, mens eksil-nordjyderne spiller natkoncert på Train i Århus fredag den 30. april.

Da bandet varmede op for Mew i Scandinavian Congress Center, gav GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt kvintetten fire stjerner med ordene: "Klogeligt havde de valgt at fokusere på de mere udadvendte og energiske sange fra "Eggs" og ladt de mest komplekse kompositioner ligge - nu var folk jo primært kommet for at høre Mew - tilsat "Am I Right?" fra debuten "Yes". Vi fik dog også lige en udfordrende, men vellykket fortolkning af Radioheads smukke "Weird Fishes/Arpeggi" med et komplekst trommespor, der ledte tankerne hen på Mews "Introducing Palace Players". Og så var bolden jo givet op til hovednavnet."

Sidste år gav Oh No Ono en del koncerter på Danmarksturné, Roskilde og Spot Festival, som opvarmning for Mew på deres danske turné samt flere danske festivaler. De to april-koncerter bliver imidlertid den første mulighed for at opleve bandet herhjemme i 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA