x

Tindersticks har sjældenheder på sætlisten

Tindersticks har sjældenheder på sætlisten

I aften 10. marts spiller Tindersticks på VoxHall i Århus – gruppens første Århus-koncert siden 2003 – og i morgen 11. marts på Vega i København. Begge koncerter er i skrivende stund tæt på udsolgt, men der er endnu enkelte billetter på GAFFA Live.

Neil Fraser, David Boulter og Stuart Staples udgør trioen Tindersticks, som siden starten af 90'erne har skabt deres egen alternative rocklyd med elementer af jazz og soul, karakteriseret ved strygere og blæsere og Stuart Staples' dybe croonervokal i front.

Gruppen er i skrivende stund ankommet til VoxHall, hvor GAFFA fangede en veloplagt Stuart Staples – endnu uden det jakkesæt, han sædvanligvis optræder i, men derimod iført cottoncoat og ganske uglamourøst udseende. Ja, faktisk troede GAFFAs udsendte, at den anonyme, gråsprængte midaldrende mand, der sad i et hjørne, var en journalist fra et andet medie, og jeg skulle lige til at sige: "Nå, du skal også interviewe ham?", inden jeg opdagede, at det var Staples ham selv. De karakteristiske store bakkenbarter var dog intakte.

GAFFA talte en halv times tid med Staples om gruppens kommende danske koncerter, det nye album og deres karriere i al almindelighed. Det blev til et lidt længere interview,  som du kan læse på GAFFA.dk i nærmeste fremtid, men først et par spørgsmål om de næste to dages koncerter:

Hvordan har turnéen været?
– Den føles stadig ung og ny. Vi har en ny lineup på denne tur, og vi har fornemmelsen af, vi stadig er ved at vokse. Vi spiller med en ny sætliste hver aften.

Hvad kan vi forvente?
– Vi bliver syv personer på scenen: Mig selv på sang og guitar, Neil Fraser på guitar, David Boulter på keyboards og slagtøj, Dan McKinna på bas, Earl Harvin på trommer, Andy Nice på cello og David Kitt på guitar og sang. Som sagt spiller vi med en ny sætliste hver aften. Vi spiller en del af sangene fra vores nye album "Falling Down A Mountain" og en stribe sange fra vores tidligere plader, herunder en del sange, vi ikke har spillet længe. "Raindrops" fra vores debutalbum (1993, red.) for eksempel.

Har I et særligt ritual, før I går på scenen?
– Vi plejer at drikke en gin og tonic.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
– Ja, der står jo gin og tonic, og så er det vigtigt med ingredienserne til en Bloody Mary. Ellers har vi ingen særlige krav. Men sellerisalt er vigtigt!

Hvad lytter I til i turbussen?
– Faktisk hører vi mest musik, når vi klæder om. Så har vi vores iPods kørende, og så spiller vi musik for hinanden og prøver at udvide hinandens musikalske horisonter. Det kan være alt fra disko til blues, reggae, you name it. Hvad som helst fra de sidste 60 år!

Læs som sagt et længere interview på GAFFA.dk i løbet af de nærmeste dage.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA