Nyhed

Rick Astley som sprogkonsulent hos dansk debutband

80’er-ikonet har rettet grammatik og forståelighed hos Virgo

Den danske gruppe Virgo småhitter for tiden med deres debutsingle "Bubbles" og udsender 29. marts deres første album "You And Me Versus Time". Stilen er melodisk guitarpoprock, spændende fra det melankolske til det små-aggressive, og til albummet har de bl.a. fået hjælp af 80’er-ikonet Rick Astley i en lidt uvant rolle. Astley har nemlig fungeret som konsulent på forsanger Johan Stahls engelsksprogede tekster for at tjekke grammatik og forståelighed.

– Vi kom i kontakt med Rick gennem vores producer David Blix, der er barndomsven af ham. Han har en dansk partner og er ofte i Danmark. På et tidspunkt spillede David noget engelsksproget dansk musik for ham, hvor han gav udtryk for, at teksterne ikke var helt korrekt engelsk, og så benyttede vi chancen for at få ham med som konsulent, fortæller Johan Stahl og fortsætter:

– Der har nu ikke været ret meget at rette. I et tilfælde misforstod Rick mig dog lidt. Vi har en sang, der hedder "Girlfriends", en duet med Maya Albana, som handler om, at det gælder om at få ens ekskærester ud af sit liv, hvis man er kommet ind i et godt forhold. Dér synger jeg ironisk om, at man burde tage dem ud i en skov og skyde dem, og det tog han lidt for bogstaveligt og troede nærmest, at jeg var psykisk syg, griner Johan Stahl. – Han er ellers en fin fyr, en rigtig drengerøv på 40 år.


Virgo er netop færdig med at mikse albummet, som blev indspillet i januar på en svensk ødegård, smukt indrettet med krystallysekroner, mens der var 20 graders frost udenfor.

– Vi fyldte en lastvogn med grej for halvanden million, kørte derop og arbejdede i døgndrift. Vi har så telefoneret og mailet en del med Rick Astley deroppe, fortæller Johan Stahl videre.

Johan Stahl er i øvrigt langt ude i familie med Tim Stahl, der udgør den ene halvdel af Laid Back.


– Vi mødte hinanden til en familiefest engang, men der er altså ikke tale om, at vi udgør en større musikalsk klan, siger Johan Stahl.

ANNONCE