x

GAFFA udkommer i Sverige for første gang

GAFFA udkommer i Sverige for første gang

I hele marts måned har svenske musikelskere kunnet læse nyheder og anmeldelser på websiden GAFFA.se, og nu følges lanceringen af den svenske musikside op med udgivelsen af første udgave af GAFFA på svensk. Bag bladet står en selvstændig svensk redaktion, der ikke skal lave en svensk version af den danske storesøster, men i stedet stå bag et blad med et stærkt lokalt fokus. Det kan ses allerede i første udgave, hvor Stockholm-gruppen Teddybears er udvalgt som første forsidenavn i et magasin, hvor der også er blevet plads til artikler om Petter, Familjen, David Fridlund og Lucknow Pact samt en stribe af de internationale navne, du også kan læse om i den danske udgave af GAFFA.

Redaktør på den svenske udgave er Johan Lothsson, der tidligere har været redaktør på det nu lukkede musikmagasin Groove, og om sine ambitioner for det nye blad siger han:

– Vi kommer til at have en stor bredde og dække mange genrer og stilarter.  Ambitionen er at opnå den samme position i Sverige, som GAFFA har i Danmark, hvor det er det mest læste musikblad. Men vi skal selv producere stort set alt materialet. Der bliver ikke tale om en svensk version af GAFFA, men derimod et blad med en stærk lokal forankring i den svenske musikscene.

Derfor er helt naturligt, at GAFFAs redaktion holder til i Göteborg, der ud over nu at være hjemsted for det nye svenske musikblad blandt andet også har barslet med Håkan Hellström, The Knife, Jens Lekman, José González samt metalgrupperne At The Gates og Hammerfall.

Der findes i dag en lang række musikmagasiner i Sverige, der fokuserer på specifikke genrer, men der er dog ingen, som kommer i nærheden af den læserskare, som GAFFA har opnået i Danmark. Koncerndirektør Robert Borges udtaler om den kommende åbning for det svenske marked:

– Vi har igennem mange år drømt om at krydse sundet, men først nu har vi haft kræfter til at gennemføre denne lancering. Timingen ser ud til at være rigtig, og vi tror, at der er plads på markedet til GAFFA.

GAFFA har eksisteret siden 1983, og ifølge de seneste Galluptal bliver bladet læst af 219.000 personer månedligt. GAFFA har siden begyndelsen været et gratis magasin, og det gør sig også gældende for det nye svenske GAFFA-blad.

Læs mere på GAFFA.se


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA