x

Bob Marleys søn nedtoner familiekonflikter

Bob Marleys søn nedtoner familiekonflikter

En af Bob Marleys sønner, Ky-Mani, udgav 6. februar den selvbiografiske bog "Dear Dad", der omhandler livet som det tiende barn i en række af halvsøskende med et antal forskellige mødre. Med undertitlen "Historien, Marley-familien ikke ville have, du skulle kende", giver bogen allerede på omslaget indtryk af, at selve Marley-navnet ikke er, hvad det giver sig ud for at være, og det er Ky-Mani ikke tilfreds med.

Ky-Mani er, ud over Bob, søn af bordtennisspiller Anita Belnavis, og fortæller i bogen om, hvordan han kunne "komme hjem [fra fader Marley i Kingston] fra to uger med personlige oppassere, kokke, gartnere og en havemand, til at skulle tage bad og lave mad i vores forhave [hos Belnavis i Falmouth, Jamaica]."

Ky-Mani beskylder i bogen den endelige enke efter reggae-legenden, Rita Marley, for at sidde tungt på familieformuen og kun lade sine egne af Marley-børnene få glæde i faderens arv. Den populære sanger med fødenavnet Robert Nesta Marley har officielt elleve børn med seks forskellige kvinder.

Inden udgivelsen forsøgte Ky-Mani, der både er skuespiller og reggaemusiker og har fået fem stjerner i GAFFA, da også at få omskrevet passager i bogen. Udgiveren er imidlertid en 24-årig forretningsmand, og i følge The Washington Post har han holdt sig tæt til sin kontrakt, og hele sagen var således ved at køre op til et retsligt opgør imellem de to. De er dog nået til enighed, og andet oplag af bogen er på vej ud, uden den ellers sælgende undertitel. Nu lyder salgstalen det mere charmerende "Hvor er familien i vores familie i dag?".

"Bogen var ikke ment som et angreb på min familie. Jeg elsker mine brødre og søstre højere end noget menneske kan forestille sig," skrev Ky-Mani på sin MySpace efter udgivelsen.

Ky-Mani er dog nu tilfreds nok med sin bog, da han i morgen 8. april tager på en turné til 27 forskellige amerikanske byer for at promovere "Dear Dad".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA