x

Martha Wainwright gæster Danmark igen

Martha Wainwright gæster Danmark igen

Der er en længere turné i vente for sangerinden Martha Wainwright, og andet stop på Europaturnéen bliver ifølge hende selv København i begyndelsen af juli måned. Indtil videre er der ingen danske arrangører eller spillesteder, der har udråbt sig selv som værter, så præcis hvor i København hun kan opleves, vides endnu ikke.

Det er heller ikke helt klart, præcis hvad der kan ventes af koncerten, men mon ikke den bliver på fransk; Wainwright udgav i november sidste år sin hyldest til sangspurven Edith Piaf, "Sans Fusils, Ni Souliers, A Paris", en plade udelukkende med covers af Piaf-sange, og den har hun endnu ikke turneret med. Er det tilfældet, skulle danske fans af både Piaf og Wainwright have en god oplevelse i vente, i hvert fald ifølge GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt, der sendte fire stjerner efter pladen, og blandt andet skrev følgende:

"Wainwright har ligesom Piaf en stor, intens og dramatisk stemme, og derfor fungerer hendes fortolkninger udmærket. Eneste problem er sådan set, at hun faktisk lyder lidt for meget som Spurven selv, og det bliver ikke bedre af, at sangenes arrangementer lægger sig forholdsvis tæt på originalerne. Når det er sagt, er Sans Fusils, Ni Souliers, A Paris et absolut udmærket album med en stribe flotte, følelsesladede sange. Fans af Wainwright kan få meget ud af Sans Fusils, Ni Souliers, A Paris, fans af Piaf kan opdage en ny, stor stemme, og nye lyttere med smag for fransk visekunst af ypperste karakter kan med fordel starte her."

På Martha Wainwrights Facebook-side er koncerten sat til fredag den 9. juli. Når der foreligger mere konkrete oplysninger om tid, sted og billetsalg, bringer vi naturligvis en opdatering. Indtil da må fans væbne sig med tålmodighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA