x

Nephew skriver kontrakt med Copenhagen Records

Nephew skriver kontrakt med Copenhagen Records

Det stilfulde rockband Nephew har valgt at release deres kommende album på det nystartede danske independent selskab Copenhagen Records.

Nephew kommer oprindeligt fra Århus. De udgav deres debutalbum ”Swimming Time” tilbage i år 2000 på et lille dansk pladeselskab.
De seneste par måneder har de markeret sig med nummeret "Movieklip", der har gjort dem til ”Ugens Uundgåelige” på P3. Efterfølgende har både publikum og de danske pladeselskaber været dybt begejstrede for bandet.

– Ud af flere potentielle pladeselskaber har vi valgt Copenhagen Records, fordi det er et selskab, der består af erfarne og kompetente mennesker fra pladebranchen, fortæller guitarist Kristian Riis til GAFFA.dk. – Det er folk der har en respekt og forståelse for vores musik samt kapital i ryggen, så det er grundlæggende derfor.

Hvordan vil du beskrive jeres kommende album?
– Som udgangspunkt er det en rockplade, der vekselvirker mellem hårde og mere afdæmpede numre. Den gode melodi er i centrum. Det er ikke tolv versioner af Movieklip, der er mere variation, men som på Movieklip mikses det engelske og danske sprog alternativt på de resterende numre. Det er en sammensat plade med en overordnet rød tråd. Vi er inspireret af vores kultur og de ting, der generelt rør sig i vores hverdag.

Albummet fra Nephew kommer på gaden i løbet af sommeren. Sideløbende med arbejdet i studiet vil bandet spille en række koncerter. Bl.a. spiller de til ”Radioens Uafhængighedsdag” i Radiohuset d. 24. april og til Spot 10 i Århus i begyndelsen af juni. Om at spille live siger Kristian Riis:
– Vi elsker at spille live og plejer at knalde igennem uden nogen form for backingsupport.

Nephew live:
22.04 Rampelys, Silkeborg – 23.04 Friheden, Århus – 24.04 Radiohuset, København – 05/06.06 SPOT 10, Århus – 05/08.08 Skanderborg Festival

Nephew er:
Simon Kvamm/Sang &Tangenter (billedet)
Kristian Riis/Guitar
Kasper Toustrup/Bas
Søren Arnholt/Trommer

Nephews hjemmeside

Copenhagen Records


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA