x

Meshuggah til Roskilde

Meshuggah til Roskilde

Plakaten for Roskilde Festival har været klar nogle uger, men alligevel kan folkene bag festivalen ikke dy sig for at tilføje lidt ekstra navne, når lejligheden byder sig. Derfor smider de nu endnu to guitarorienterede navne på programmet i form af Meshuggah og Biffy Clyro.

Det svenske metalnavn Meshuggah har siden debutpladen "Contradictions Collapse" stået for ultrakompliceret metal, og med albummet "Nothing" fra 2002 fik de også et mindre gennembrud i USA, ikke mindst fordi Metallica havde fået øjnene op for gruppen, og droppede deres navn med jævne mellemrum i interviews.

Bandet har gæstet Danmark ved flere lejligheder, og senest kunne man opleve dem som hovednavn i januar til Danish Metal Awards. Her spillede de en del af materialet fra deres senest album "ObZen", som der formodentlig også vil blive leveret en del fra på Roskilde.

Også Biffy Clyro har tidligere besøgt Danmark, både til egne koncerter og også som opvarmningsnavn for Queens Of The Stone Age. Bandet har fem udgivelser på samvittigheden, hvor den seneste hedder "Only Revolutions", og albummet blev i en anmeldelse af Erik Barkman kaldt et "nyt klimaks i en på mange måder klassisk rock'n'roll-karriere for bandet", og det blev fremhævet, at "melodierne går direkte efter struben".

Begge bands er nu tilføjet programmet for årets Roskilde Festival, der afvikles i dagene 1.-4. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA