x

Wilco arbejder på nyt

Wilco arbejder på nyt

Den amerikanske gruppe Wilco har på fjorten år udgivet syv plader under eget navn samt to i samarbejde med Billy Bragg, og det ser ud som om, at bandets plan om at udgive en plade hvert andet år også kommer til at holde i fremtiden. Bandet arbejder nemlig på nyt og vil allerede begynde indspilningerne til næste album denne sommer.

I et interview med FasterLouder udtaler bassist John Stirratt, at de allerede er i gang med at skrive nyt materiale, og at det skal indspilles i deres studie i Chicago i løbet af sommeren.

"Vi skal lave pladen i Chicago, og måske mod slutningen kunne vi finde på at tage et andet sted hen til januar, forhåbentlig et varmt sted som New Zealand. Det er en plan, jeg kan lide. Der var en masse mennesker, der beskyldte os for at den sidste plade løb for komfortabel, fordi vi havde indspillet den et smukt sted, men vi har indspillet en hel del på varme steder - i Memphis og Austin og lignende steder, så det gør ikke rigtig nogen forskel".

Stirratt beskriver "Sky Blue Sky" fra 2007 som et opbrud for bandet, hvor de rystede posen og prøvede noget nyt. "Wilco (The Album)" var i stedet lyden af et band, der har det godt som en enhed. Så han forventer, at den kommende plade vil gå i en ny retning og siger, at man kan regne med, at den bliver en del mere disharmonisk.

Men inden Wilco kan kaste sig over indspilningerne, skal de dog lige have færdiggjort deres igangværende turné, der rammer Århus 25. maj. Billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA