x

Axl Rose sagsøger sin tidligere manager

Axl Rose sagsøger sin tidligere manager

Der er kommet en ny udvikling i retssagen Irving Azoff mod Axl Rose, hvor Azoff har krævet knap to millioner dollars i erstatning for en mundtligt indgået kontrakt med Axl, der skulle give ham ret til femten procent af indtjeningerne fra en turné. De penge påstår Azoff, at Axl har nægtet at betale, og i søgsmålet kræves der samtidig et fuldt regnskab fra Axl for at fastslå, om han kan kræves at betale for yderligere serviceydelser. Nu slår Guns N' Roses-frontmanden så tilbage, og sagsøger på sin side Azoff for fem millioner dollars.

Dette modsøgsmål bygger på en anklage om, at Azoff i egenskab af manager forsøgte at orkestrere et kup der skulle tvinge Axl Rose til at blive genforenet med de originale Guns N' Roses-medlemmer. Det mislykkede kup skal ifølge søgsmålet have resulteret i, at Azoff ikke har promoveret udgivelsen af "Chinese Democracy", at han har løjet om udsigterne til en super-turné med Van Halen, og med overlæg har lavet rod i Guns N' Roses' turné-datoer.

Azoff er direktør for og ejer af aktiemajoritet i Frontline Management, der i 2008 blev opkøbt af Ticketmaster, og har blandt andre Eagles, Christina Aguilera, John Mayer og Neil Diamond i stalden. Axl mener, at eftersom Azoff kan kontrollere både kunstneres management, koncert- og turné-promovering samt billetsalg, har han gjort brug af sin magt til at udvælge bands, som han tilbyder favorable turné-aftaler, og derefter straffer bands og deres karrierer, hvis de ikke følger hans ordrer.

Ovennævnte sabotage af Guns N' Roses skulle være udført for at ødelægge Axls nye band så effektivt, at han ikke ville have andet valg end at blive genforenet med sine gamle bandmedlemmer. I søgsmålet står der ifølge Billboard.com:

"Da han [Irving Azoff, red.] indså, at han ikke kunne tvinge Rose, og dermed opnå sit mål, opsagde Azoff sin stilling, og lod Guns N' Roses i stikken, samme aften som de skulle påbegynde en stor turné, sagsøgte for kommission, han ikke har tjent og ikke har nogen ret til at modtage."

Da Azoffs advokat blev informeret om de mange mod-søgsmål, svarede han ifølge Billboard.com: "Så han har ikke anklaget Irving for at stå på The Grassy Knoll i Dallas den 22. november 1963? [The Grassy Knoll er den høj ved Dealey Plaza i Dallas, Texas, hvorfra sammensværgelsesteorektikere mener John F. Kennedys rigtige morder befandt sig, red.]".

Så vidt vides er der endnu ikke sat en dato for rettergangen i sagen mellem Axl Rose og Irving Azoff.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA