x

Suzanne Vega pladeaktuel

Suzanne Vega pladeaktuel

Der er efterhånden gået tre år, siden sangerinden Suzanne Vega sidst udgav noget. Nu blænder Vega imidlertid op for et omfattende projekt, der vil løbe over de næste to år. Hun har besluttet at genindspille en stor del af sit bagkatalog, og det vil foregå under fire forskellige overordnede temaer, der vil udkomme som fire separate albums.

Første kapitel er allerede ved at være klart, og det går under titlen "Close-up, Vol. 1, Love Songs". Albummet kommer blandt andet til at indeholde en nedbarberet version af "Marlene On The Wall", der oprindeligt udkom på Vegas debutplade og blev lavet til en meget set video på MTV såvel som VH1.

Det er i år 25 år siden, at Suzanne Vega udgav sit debutalbum, der øjeblikkeligt gjorde hende til en populær figur inden for folk-pop. Med næste album "Solitude Standing" brød hun for alvor igennem og solgte platin i USA - især i kraft af a capella-hittet "Tom's Diner" samt "Luka", der fortalte historien om et barn udsat for mishandling.

Senest har Suzanne Vega udgivet albummet "Beauty & Crime" fra 2007. Albummet fik fire stjerner i GAFFA og følgende skudsmål:

"Beauty & Crime er på den måde et typisk album fra Suzanne Vega, fordi det ikke gør det store væsen af sig i en række underspillede sange, som sniger sig lidt omkring den jazzede tone, men ellers leverer moderne folkpop a la Suzanne Vega i en ganske ferm og frisk produktion, som også viser tænder undervejs. Hendes vokal er let genkendelig, og det klæder den kun at være modnet med årene."

I løbet af sin karriere har Vega solgt syv millioner eksemplarer af sine albums. "Close-up, Vol 1., Love Songs" udkommer 14. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA