x

Kenneth Thordal tager i teatret

Kenneth Thordal tager i teatret

"Min såkaldte karriere er ved at ende som et absurd teaterstykke," fortæller Kenneth Thordal med en patos, der passer til den scene, hvor han de næste par måneder skal optræde - nemlig teaterscenen.

Thordal, hvis guitarrock og rammende ord har været bedre til at skaffe ham anmelderros end kommerciel succes, udgav sin sidste plade i februar 2009. Men det var et soundtrack til kabareten "Villa Requiem", som sendte hans musik ud på de skrå brædder. Nu følger han selv efter med indtil videre syv liveshows på teatre rundt omkring i landet og starter allerede i morgen med en optræden på Teater Momentum i Odense. Derefter følger et par jobs i København, Århus, Herning og Allinge samt på Louisiana Kunstmuseum.

Koncerterne skal foregå i kulisserne til forskellige teaterstykker, blandt andet stykket "Rainman", som er baseret på den kendte Tom Cruise- og Dustin Hoffman-film. Selv siger Thordal, at han glæder sig til at spille i "nogle rum uden larmende kaffemaskiner og snak. Ro i klassen!" Selvom man må formode, at Thordal skal spille musik og ikke skuespil på sin mini-turné, bærer nyheden om de kommende koncerter alligevel overskriften "Færdig som popsanger", så måske planlægger teatermanden en afsked med musikken i bedste Ziggy Stardust-stil. I hvert fald har han allerede kørt et nyt job i stilling; om et år skal han nemlig debutere som skuespiller på Caféteatret i stykket "Stakkels Kenneth".

Indtil da kan du opleve Kenneth Thordal den 5. juni på Teater Momentum i Odense, på Teatret ved Sorte Hest i København den 10. og 11. juni, på Gæstgivergården i Allinge den 15.juli, på Louisiana Kunstmuseum den 20. august, på Teamteatret i Herning den 27. september og på Teater Katapult i Århus på en endnu ikke fastsat dato.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA