x

Elton John genstand for færøsk homohad

Elton John genstand for færøsk homohad

Elton John skal for første gang nogensinde spille en koncert på Færøerne, hvor han 29. juni skal slå i tangenterne i den færøske hovedstad Torshavn. Koncerten er en af de største kulturelle begivenheder i Færøernes historie, når 6500 færinger, ca. 13% af landets samlede befolkning, begiver sig til koncert med den britiske popstjerne.

Det er dog også en begivenhed, der har sat sindene i kog i det lille ørige. For Elton Johns homoseksualitet og offentlige kamp for homoseksuelles rettigheder forarger dele af færøernes religiøse segment. Eksempelvis udtaler Imme Dam, der er talsmand for den baptistiske Ebenezer-kirke, i følge B.T.:

"Satan var kapelmester i himlen, så det, at Elton John er så fremragende til at synge og spille musik, er ikke så underligt. Jeg mener ikke, at vi burde gå til koncerten i Torshavn".

Homoseksualitet er i det hele taget et ømtåleligt emne på Færøerne, og mange homoseksuelle føler sig forfulgt i Rigsfællesskabet. Sidste år blev der fremsat et forslag om at gøre det til en skærpende omstændighed, hvis en homoseksuel udsættes for en forbrydelse alene på baggrund af sin seksualitet. Dette foreslag blev ikke vedtaget, selv om det er retspraksis i de øvrige skandinaviske lande.

Arrangøren bag koncerten, Bogi Andreasen, nægter dog at lytte til den rabiate kristne leder, og han glæder sig til at se Elton John spille. "Vi er helt klar", siger han til B.T.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA