x

Foo Fighters-guitarist laver soloband

Foo Fighters-guitarist laver soloband

Foo Fighters-guitaristen Chris Shiflett har netop talt med NME omkring sit nye sideprojekt The Dead Peasants, hvor Shiflett også er sanger. Albummet kommer til at være et vidnesbyrd omkring Foo Fighters-mandens kærlighed til amaricana, traditionel country og rockabilly.  

"Noget af min favoritmusik er gammelt country og rockabilly, men også moderne amaricana som for eksempel Son Volt, Wilco og Ryan Adams. Jeg elsker simpelthen den slags musik. Derfor kommer der heller ingen momenter med en høj Les Paul, der brøler gennem en Marshall-forstærker. Det bliver meget langt fra det jeg har lavet med Foo Fighters, og det var bare vildt sjovt at lave".

The Clash har dog også haft indflydelse på albummet, og derfor kommer albummet til at indeholde en version af det sjældent hørte Clash-nummer "Burning Lights", som var en del af soundtracket til filmen "I Hired A Contract Killer" fra 1990.

"Jeg kendte ikke nummeret, men blev straks vild med det, og tænkte det ville være et godt covernummer, fordi ingen ville vide, hvad det var. Jeg lyttede slet ikke til originalen da vi indspillede nummeret, så jeg er faktisk kommet til at ødelægge melodien et par steder", indrømmer Shiflett.

Albummet er indspillet i Foo Fighters' eget studie, og til at hjælpe sig med indspilningen fik Shiflett fingrene i The Mavericks-guitaristen Eddie Perez og en række forskellige bassister. 

Tekstmæssigt bliver der dog ikke tale om de traditionelle countrytemaer i numrene, der har titler som "Death March", Not Going Down Alone" eller "An Atheist's Prayer".

"Jeg skriver altid ud fra personlige oplevelser, så der er mage kærlighedssange og mange sange omkring døden, fordi nogle af dem tæt på mig er døde i løbet af de sidste par år", fortæller Shiflett. "Det er ikke et mørkt album melodisk set, men bliver det lyrisk set".  
 
Debutalbummet kommer til at være selvbetitlet. "The Dead Peasants" udkommer 12. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA