x

Newbees Festival klar med de første navne

Newbees Festival klar med de første navne

For tredje år i træk afvikles Newbees Festivalen i Århus, men i år er den sammen med Studenterhus Århus flyttet fra Pakhuset til Stakladen. På den nye scene vil man over tre dage sidste weekend i september kunne opleve navne som Eim Ick, Waldo & Marsha og Ignug (billedet).

Festivalen har tidligere kunnet præsentere navne som The Rumour Said Fire, Quadron, Spejderrobot, Electrojuice, Ginger Ninja, CODY og Hannah Schneider, og har dermed optjent et ry som et fortrinligt sted at opleve morgendagens stjerner.

I år er der blandt andet mulighed for at opleve Treefight For Sunlight, når de giver deres første koncert i Århus. Gruppen var Ugens Uundgåelige på P3 med nummeret "Facing The Sun", men har først for nylig givet deres første koncert i København. Debutalbummet forventes ude i løbet af efteråret, men inden da kan de altså opleves til Newbees Festival.

Her får de udover de nævnte navne også følgeskab af Mescalin, Baby, der ganske som Ignug var blandt finalisterne i dette års udgave af Karrierekanonen, og de kunne da også begge opleves på Roskilde Festival denne sommer.

Arrangørerne meddeler, at flere hundrede bands og solister havde ansøgt om at spille til festivalen i år, og at de er godt tilfredse med den stigende interesse for at spille på Newbees Festival. Det tilføjes dog at cirka halvdelen af de navne, som spiller på Newbees Festival, er booket udenom ansøgningspuljen.

I alt vil 10-15 nye danske kunstnere stå på scenen i løbet af de tre aftener, som Newbees Festival varer. Som nævnt afvikles festivalen i år i Stakladen ved Århus Universitet, og da der ikke er forsalg skal billetter købes i døren til 40 kroner per aften.

Newbees Festival afvikles i dagene 23. - 25. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA