x

Julie udgiver nedbarberet album

Julie udgiver nedbarberet album

Den dansk/grønlandske sangerinde Julie Berthelsen udgiver den 27. september nyt album, der bærer den sigende titel "Closer". Det er en blanding sange, hvor hun blandt andet fortolker en række grønlandske sange skrevet af hendes far samt en række af Julies hits fra bagkataloget dog i mere afdæmpede versioner.

"Closer" kommer i forlængelse af en akustisk koncertrække, hvor hun optrådte med det samme materiale, som snart er at finde i fysisk format. Numrene var kun bakket op af guitar og klaver, og det skal det efter sigende også være på albummet. Julie fremhæver selv albummet som et dybt personligt udspil:

"Der er et organisk og balanceret album, som siger meget om, hvor jeg er i dag. Jeg prøver at lære at tage det roligt og være til stede i nuet", fortæller sangerinden.

Netop det tema behandler ét af albummets to nye numre "All Tomorrows". Men roen og modenheden viser sig også ved, at Julie endelig har følt sig klar til at tolke sin fars sange om sorg og savn. Sange, som er allemandseje i Grønland:

"Det er været en stor ære at få lov til at præsentere dem for et dansk publikum. Jeg har bare skullet være klar til at gøre det, men både til koncerterne og nu på albummet har der været tid og plads til deres følelser og atmosfærer. Og det har givet det hele et mere historiefortællende element".

Hun har selv co-produceret "Closer", som er produceret af Rune Nissen-Petersen og Mads Løkkegaard. Det følger op på hendes dansksprogede album "Lige Nu" fra 2009. Ligesom hun også har udgivelserne "Home", "Julie" og "Asasara", bag sig hvoraf både først- og sidstnævnte gik nummer ét på den danske albumhitliste. Her på GAFFA fik de tre sidstnævnte albums dog kun to-stjernede anmeldelser, blandt andet skrev GAFFAs Signe Bønsvig Wehding følgende om "Asasara" fra 2007:

"Pladen ('Asasara', red.) lugter langt væk af pladeselskab – en vareproduktion snarere end et værk. Julies stemme er hendes bedste kort og pladens bedste instrument, men heller ikke den er stor nok til at redde projektet. Pladens bedste oplevelse er titelnummeret "Asasara", en sang fra Julies hjemstavn, Grønland, som hun synger, som om den er hendes, og som om hun mener det."

Da Julie netop fremhæver dette aspekt på hendes nye album, skal det blive spændende at høre resultatet på "Closer" den 27. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA