x

Iceland Airwaves besøger København

Iceland Airwaves besøger København

På fredag den 17. september afholder arrangørerne bag den islandske festival Iceland Airwaves et opvarmningsarrangement på Nordatlantens Brygge i København. Blandt de optrædende vil være det islandske band Dikta (billedet), danske Murder, danske Kasper Bjørke, samt den islandske DJ Margeir.

Iceland Airwaves foregår i år fra den 13. - 17. oktober i Reykjavik på vulkanøen. Tidligere har festivalen haft store navne som Florence + The Machine, Klaxons, Hot Chip, The Flaming Lips, Fatboy Slim, Vampire Weekend, Kaiser Chiefs og Bloc Party på programmet, sammen med en række islandske upcoming-navne.

I år byder festivalen blandt andet på navne som Hercules And Love Affair, Hurts, jj, Robyn, The Antlers, Tunng og mange flere. Festivalens danske indslag vil blandt andet blive præsenteret af Oh No Ono, Murder, Alcoholic Faith Mission og Efterklang. Arrangementet på fredag i København er dermed en smagsprøve på de kunstnere, der skal spille på årets festival til oktober.

Dikta udgav senest et album i 2006 med titlen "Hunting For Happiness", men indie-rockerne er klar med et nyt album den 14. oktober med titlen "Get It Together". GAFFAs anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen skrev om "Hunting For Happiness":

"Der er faktisk flere gode grunde til at ofre den alternativt rockende kvartet opmærksomhed, idet de for det første er fulde af fine melodier, for det andet forstår at arrangere dem med en begavet detaljerigdom, og for det tredje har en god vokal i Haukur Heidar Hauksson."

Også den lavmælte danske duo Murder vil snart være aktuelle med deres længeventede tredje album "Gospel Of Man", der udkommer den 11. oktober, som efterfølgende vil tage bandet på turné - både som duo og kvintet.

Kasper Bjørke udgav sit andet album "Standing on Top Of Utopia" i februar i år, og den høstede positive roser hos GAFFAs anmelder Jesper Buhl, der var særdeles glad for dennes "klub-hybrider" og kvitterede med fem stjerner.

Om navnene kan leve op til de positive anmelder-ord bliver spændende at høre, når Iceland Airwaves Copenhagen bliver afviklet, fredag den 17. september på Nordatlantens Brygge i København. Billetter kan købes via PolitikenBillet.dk.

Iceland Airwaves festivalen løber af stablen i Reykjavik fra den 13. - 17. oktober. Du kan finde yderligere information på festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA