x

Joe Cocker udgiver nyt

Joe Cocker udgiver nyt

"Hard Knocks" er titlen på det kommende album af manden med den legendariske rå vokal Joe Cocker. Albummet ser dagens lys den 4. oktober.

Albummet bryder med Cockers seneste række af udspil ved at bestå af nye sange, som er blevet skrevet til ham - modsat covernumrene fra de senere år. Det skal eftersigende give albummet en helt ny energi og intensitet.

"Titlen og titelnummeret reflekterer nok meget godt mit liv. Jeg har brugt mere tid på gaden end på at blive uddannet", fastslår han i en pressemeddelelse.

Eneste cover på "Hard Knocks" er Dixie Chicks' "I Hope", som skal være valgt på opfordring af Nashville-legenden – og tidligere samarbejdspartner til Elvis Presley – Tony Brown, der også har produceret det nummer.

Resten af albummet er produceret af Matt Serletic, som tidligere var med til at give Carlos Santana et comeback med succesalbummet "Supernatural". Det er Joe Cockers første samarbejde med produceren.

"Jeg mødte ret mange producere omkring det tidspunkt, hvor jeg mødte Matt. Vi havde bare en snak i hans studie. Jeg sagde, at jeg gerne ville lave en moderne plade - men ikke for moderne. Jeg ved, at jeg skal konkurrere mod 25-årige børn, men jeg er ikke Green Day og sådan! Jeg havde en god fornemmelse af, at vi kunne lave noget anderledes sammen."

Pladen er indspillet i Emblem Studios i Los Angeles, hvor musikere som Ray Parker Jr., Tim Pierce, Joel Shearer, Josh Freese, Matt Chamberlain med flere har gæstet på pladen. "Hard Knock" er desuden mixet af Chris Lord-Alge og masteret af Bob Ludwig.

Joe Cockers seneste album "Hymn For My Soul" blev udgivet i 2007, og her skrev GAFFAs anmelder Henrik Friis:

"Trommer, bas, piano/orgel leverer den fremragende udviklende blues-vals "Don't Give Up On Me", efterfulgt af den nøgne piano/dobro-ballade "Long As I Can See The Light", samt George Harrisons dybt smukke, melankolske "Beware Of Darkness" i meget originaltro form. Det bedste hørt i årevis fra Cocker. Og selv om der siden læsses mere sovs på igen, understreger endnu en hel-nøgen sag mod slutningen, Dylans "Ring Them Bells", at Cocker har fået lyst til mere nerve og mindre skabelon. Bare han tager skridtet fuldt ud næste gang."

Joe Cockers stemme har ført ham på Rolling Stones liste over de 100 bedste sangere i verden, ligesom han har vundet talrige priser. Han har blandt andet hittet med Bobby Sharp-nummeret "Unchain My Heart" og Randy Newman-nummeret "You Can Leave Your Hat On" og mange flere.

Hvorvidt den legendariske musiker har tilføjet mere nerve på "Hard Knocks", må vi vente til den 4. oktober med at høre. Du kan streame et par af numrene på Joe Cockers officielle hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA