x

Iron Maiden til Roskilde

Iron Maiden til Roskilde

Roskilde Festival har nogle enkelte gange offentliggjort et navn eller to i december måned for at stimulere salget af billetter op til jul. Men det er vist første gang, at festivalen allerede i september går ud og annoncerer et hovednavn, som de nu gør det med Iron Maiden, der vil kunne opleves i Roskilde i sommeren 2011.

Det bliver fjerde besøg på den danske festival for de engelske metalkonger, og senest var i 2003, hvor bandet stod på Orange Scene og leverede en forrygende koncert, der dengang fik fem stjerner af GAFFAs Keld Rud.

Nu vender bandet tilbage med det nye album "The Final Frontier", der ikke bare gik nummer et på den danske albumhitliste, men faktisk toppede hitlister i 21 lande, da det udkom i august måned. Om den kommende koncert siger bassist Steve Harris i en pressemeddelelse:

"Roskilde Festival har altid været et helt særligt sted for Iron Maiden. Der er en fantastisk atmosfære, og publikum er nogle rigtige festaber! Vi har hørt, at festivalstemningen er federe end nogensinde før, og eftersom vi ikke har været der siden 2003, ser vi virkelig frem til at finde ud af, om det er sandt!".

Iron Maiden offentliggør ved samme lejlighed tre andre nordiske datoer, så der bliver altså rig mulighed for at opleve bandet på disse breddegrader til sommer. Deres turnéplan for Norden er som følger:

Fredag 1. juli - Göteborg, Ullevi Stadium, Sverige
Onsdag 6. juli - Oslo, Telenor, Norge
Fredag 8. juli - Helsinki, Olympic Stadium, Finland

Plus Roskilde Festival 2011, som finder sted i dagene 30. juni - 3. juli 2011 med warm-up fra 26. juni. Billetsalget til Roskilde Festival 2011 begynder 1. december 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA