x

ABBA sagsanlæg mod DF var en and

ABBA sagsanlæg mod DF var en and

Tidligere i dag citerede vi The Daily Telegraph for at sige, at ABBA havde lagt sag an mod Dansk Folkeparti for deres uautoriserede brug af sangen "Mamma Mia". Det viser sig nu, at de to komponister til nummeret Björn Ulvaeus og Benny Andersson ikke har noget intention om at gøre det. Det skriver DR på deres hjemmeside.

"ABBA tillader ikke, at deres musik anvendes i politisk sammenhæng, og vi har derfor protesteret mod Dansk Folkepartis brug af "Mamma Mia". Dansk Folkeparti er dog holdt op med at anvende den, og sagen er dermed afsluttet fra vores side".

Sådan siger talsmand Olle Rönnbäck fra ABBAs pladeselskab Universal Records. Stridsøksen virker dermed til at være begravet, idet Bente Kronborg Flensted fra Dansk Folkepartis Ungdomsorganisation udtaler følgende til TV2:

"Det var en once-in-a-lifetime oplevelse på 15-års jubilæums Årsmødet. Vi har ingen planer om at bruge sangen til politiske formål eller i kampagner, og det har vi aldrig haft."

Det var Dansk Folkepartis unge partimedlemmer, der havde ændret i teksten på sangen "Mamma Mia", så den med titlen "Mamma Pia" var blevet skrevet om for at hylde partileder Pia Kjærsgaard. De havde dog ikke spurgt de to rettighedshavere Björn Ulvaeus og Benny Andersson om lov til at bruge sangen i en politisk sammenhæng, og derfor havde de to ABBA-medlemmer protesteret overfor Dansk Folkeparti.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA