x

Svend Asmussen modtager pris

Svend Asmussen modtager pris

Den 94-årige Svend Asmussen modtog i går 12. oktober spillestedet Montmartres hæderspris af Københavns kulturborgmester Pia Allerslev på Jazzhus Montmartre. Hovedpersonen kunne dog ikke selv være tilstede på grund af et dårligt helbred, men prisen blev overrakt til violinistens protegé Bjarke Falgren.

Prisen "Jazzhus Montmartre Legends Lifetime Achievement Award", bliver uddelt for anden gang i år. Tidligere modtog trommeslageren Alex Riel den første af priserne i forbindelse med Riels 70 års fødselsdag.

Ligesom Alex Riel blev fejret på Montmartre med en række koncerter, bliver Svend Asmussen ligeledes hyldet af en række unge danske violintalenter. Hyldest-koncertrækken startede i går, tirsdag den 12. oktober, og vil fortsætte til og med den 16. oktober på Jazzhouse Montmartre.

Svend Asmussen er født 28. februar 1916 i København, og han er måske mest kendt for at have spillet jazz, men spænder meget bredt. Han er desuden kendt som en entertainer, der blandt andet har spillet med i revyer og kabareter. Siden 1934 har han udgivet et utal af plader, og han optræder stadigvæk med guitaristen Jacob Fischer og Aage Tanggaard.

Blandt de mange musikere fra mange forskellige genrer, han i årenes løb har optrådt eller indspillet sammen med, kan nævnes Jan Johansson, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Josephine Baker, Lionel Hampton, Duke Ellington, Benny Goodman og mange flere.

Du kan læse yderligere info omkring hyldestkoncerterne på www.jazzhusmontmartre.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA