x

Nikolaj Nørlund klar med ep og soloturné

Nikolaj Nørlund klar med ep og soloturné

Den 1. januar 2011 udgiver Nikolaj Nørlund sin nye ep "Kom Med Et Bud". Ep'en udkommer digitalt, men man kan allerede nu erhverve sig et link til et gratis download på ep'en, såfremt man køber en billet til en af koncerterne i Nørlunds dertilhørende februarturné.

"Kom Med Et Bud" er seks sange fra det store danske pop-katalog, som Nørlund fortolker alene med sin guitar. Om albummet udtaler hovedpersonen selv:

"Jeg har længe gerne ville lave en plade som eksperimenterede med solo-formatet, der jo er ret klassisk. Det sætter tekst og melodi fuldstændig i centrum, og så synes jeg det var ret interessant at vælge nogle sange, som man måske ikke havde forventet, i den form, og se hvad der så skete med dem. Og der sker nogle ret vilde ting, synes jeg.
"

Tracklisten lyder:

01: "Smilende Susie" (Birgit Lystager)
02: "Rør Ved Mig" (Lecia & Lucienne)
03: "Slentre Gennem Regn" (Grethe & Jørgen Ingmann)
04: "Ensomhedens Gade #9" (John Mogensen)
05: "Åh, Babe, Kom Med Et Bud
" (Preben Kaas)
06: "To Lys På Et Bord" (Otto Brandenburg")

Nikolaj Nørlund var senest aktuel med materiale i foråret, hvor han udgav ep'en "Plan A", ligesom han for nylig har været bagmanden bag juleudgivelsen "Fra Danske Hjerter", hvor en lang række mere eller mindre alternative kunstnere har fortolket en række juleklassikere.

Sidst Nørlund var albumaktuel var i 2009 med "Tid Og Sted", der her på GAFFA modtog fem stjerner af anmelder Jan Opstrup Poulsen. Han skrev, at "'Tid Og Sted' har været ventetiden værd. Og ventetiden har været nødvendig for at kunne lave dette album".

Den 1. januar er ventetiden også slut for Nørlund-fans, der kan glæde sig til udgivelsen af den digitale ep "Kom Med Et Bud", som du allerede nu kan få i hænde, såfremt du erhverver dig billetter til en af Nikolaj Nørlunds koncerter i februar. Billetsalg er i gang via de respektive spillesteders hjemmesider.

Se datoerne til turnéen her:

Torsdag 3. februar - Vanløse Kulturhus
Fredag, 4. februar - Gimle, Roskilde
Lørdag, 5. februar - Sønderskov Skolen, Sønderborg (lukket arr.)

Torsdag 10. februar - Gjethuset, Frederiksværk
Fredag 11. februar - Musikcafeen, Århus
Lørdag 12. februar - Dexter, Odense

Torsdag 17. februar - Forbrændingen, Albertslund
Fredag 18. februar - Studenterhuset Aalborg
Lørdag 19. februar - Det Bruunske, Fredericia

Torsdag 24. februar - Copenhagen Jazzhouse
Fredag 25. februar - Templet, Lyngby
Lørdag 26. februar - Cabaret Scenen Portalen

Se i øvrigt videoen til Teiturs bidrag fra det omtalte julealbum "Fra Danske Hjerter". Den er instrueret af Anders Bundgaard og Jeppe Hansen, som blandt andet tidligere har lavet flere Figurines videoer. I en pressemeddelelse fremgår det, at den er optaget på Amager Fælled i seks graders frost og byder på gæsteoptrædender af folk fra The Blue Van, Figurines, Julia fra Fireflies og Nikolaj Nørlund selv.
 
Se videoen herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA