x

Kasper Eistrup møder Michael Kvium på DR

Kasper Eistrup møder Michael Kvium på DR

Når programmet "Kunstnermøder" bliver vist på DR K på torsdag den 16. december, vil man kunne se Kasper Eistrup besøge Michael Kvium i sidstnævntes atelier i Spanien.

De fleste Kashmir-fans vil vide, at Kasper Eistrup ikke blot er kendt for sine musikalsk-kunstneriske side, men også har et større kreativt talent inden for billedkunst med mere. Eistrup har ikke blot stået for diverse Kashmir-covers, men også lavet mange malerier, som man kan se i hans atelier i København.

Det er en af grundene til, at Kasper Eistrup tager til Mojacar i det østlige Spanien og besøger billedkunstneren Michael Kvium i hans atelier og hus. Her byder Michael Kvium Kasper Eistrup velkommen, og i to intense dage, får de to kunstnere snakket om livet - både de lyse og mørke sider - mødet med publikum og afhængigheden af de gyldne øjeblikke, hvor kunsten, kunstneren og skabelsesprocessen går op i en højere enhed. Kasper Eistrup udtaler følgende i en pressemeddelelse:

"Michael Kvium er den mest spændende maler herhjemme. Det, der fascinerer mig ved hans billeder, er, at det er nogle dystre historier, der fortælles ret smukt. Jeg synes, Kvium formår at vise nogle bagsider af livet, noget af det grimme og ulækre, som vi væmmes ved, men han gør det på en måde, så man får lyst til at gå på opdagelse i billederne. Jeg fornemmer et dybt interessant menneske bag malerierne. Et menneske med en sjæl, som jeg har lyst til at grave lidt i."

"Jeg kan mærke, at jeg har mere og mere lyst til at arbejde med billedkunsten. Det har altid ligget i mig, og jeg har lavet mange covers til albums. Men på et tidspunkt var det ikke nok for mig kun at lave kunst, der skal bruges til at sælge et bestemt produkt. Jeg har brug for at lave noget, som ikke er en reklame, men som er en forlængelse af mine tanker og mit liv", siger Eistrup endvidere om sin beskæftigelse med det billedkunstneriske.

Hvordan mødet tager sig ud, kan man se på torsdag den 16. december kl. 20:00 på DR K i programmet "Kunstnermøder", hvor Michael Kvium møder Kasper Eistrup i Spanien. Det er ottende og sidste del i serien af mødet mellem kunstnere, der vender tilbage i foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA