x

Butzback på vej med toer

Butzback på vej med toer

Den 31-årige visesanger, guitarist og sangskriver Peter Butzback Larsen, også kendt som bare Butzback, er på vej med opfølgeren til den roste "Debut" fra 2009. Et album, som GAFFAs Jan Opstrup Poulsen tildelte fire pæne stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Med en ganske særpræget vokal synger han med sjæl og hjerte sine helt afklædte sange, der stort set kun akkompagneres af den akustiske guitar. Der er ikke meget kompliceret over hans tekster eller musik. Til gengæld synges der med en glød og integritet, som man ikke lige hører til daglig. (...) 'Debut' er bestemt en særegen udgivelse fra en original sangskriver."

Jan Opstrup Poulsens GAFFA-kollega Simon Høgh Meldgaard gav ligeledes fire stjerner til Butzbacks koncert på Spot Festival 2009 og skrev blandt andet følgende: "…Og det er faktisk på sin vis beundringsværdigt - at insistere så hårdt på at spille det, man kan lide, frem for at spille, hvad man tror folk vil høre. Og den insisteren giver musikken en ærlighed og inderlighed, der er noget ved."

Nu har Butzback så indspillet opfølgeren, som får en lige så enkel titel som debuten, nemlig "Album". Denne gang har han haft gæster forbi Sauna-studiet på Frederiksberg. Blandt andet medvirker DMA-vinderen Nikolaj Busk på klaver, og der synges kor af Søsser (Marie Key Band) og Martine (C'est Tout Martine). "Album" er produceret i samarbejde med Morten Bue (Figurines, Rumour Said Fire med flere), og indeholder 10 nye sange, alle fra Peter Butzback Larsens hånd.

Inden udgivelsen af "Album" debuterer Peter Butzback Larsen desuden i bogformat med digtsamlingen "Fuglene sidder på pæle", der udkommer 31. januar på Forlaget Darklights.

Butzbacks "Album" udkommer 8. april på selskabet Songcrafter Music, der blandt andet også er kendt for at udgive C.S. Nielsen, Amalie Riis og Tobias Stenkjær.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA