x

Jazzhouse får ny husmusiker

Jazzhouse får ny husmusiker

Jazz skal udfordres og udfordre, mener musikchef på Jazzhouse, Lennart Ginman, og derfor har spillestedet netop skudt et nyt initiativ i gang.

Fra 12. februar vil trommeslager, komponist og bandleder Stefan Pasborg (billedet) stå for koncerter på Jazzhouse og således være den første i rækken af husmusikere på det etablerede spillested.

Stefan Pasborg er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og medvirker i grupper som Ibrahim Electric, Il Bastardo og Ictus. I 2004 vandt han sammen med den lithauiske saxofonist Liudas Mockunas prisen for Årets Jazzoverraskelse ved DMA-uddelingerne, og Pasborg modtog desuden prisen som Årets Nye Navn.

Trommeslageren har desuden spillet med en del andre musikere med tilknytning til freejazzen, blandt andet Michael Formanek, Jesper Zeuthen og Peter Friis Nielsen.

På Jazzhouse vil Pasborg i løbet af 2011 udfordre de gængse koncertrammer og udnytte de muligheder, som stedet Jazzhouse stiller til rådighed. 

Publikum vil blandt andet kunne opleve Stefan Pasborg spille grænsesøgende multijazz med det store ensemble Electric Odessa og lave eksperimenterende duetter med blandt andre Carsten Dahl. Derudover vil den nye husmusiker forsøge at binde koncert og natklub sammen gennem udadvendt "stax-tribute-hammond-soul".

Om mulighederne på Jazzhouse siger Stefan Pasborg:

"Jazzhouse er et hus, som er dedikeret til den levende og improviserede musik og indeholder alle muligheder for at være et fantastisk samlingspunkt for alle musikelskere i Danmark. Et sted, som kan være med til at udgøre en modpol til den kulturelle nedtur, Danmark har været vidne til igennem de sidste år, hvor kulturel smålighed og ligegyldighed er blevet en del af vores hverdag."

Stefan Pasborg vil gøre alt, hvad han kan for at hjælpe med at gøre Jazzhouse til et fortsat vitalt og levende sted, hvor både jazzen, musikerne og publikum udfordres. Jazzhouse skal i følge stedets kommende husmusiker være

"...et sted, hvor man som musiker får plads til at lege."

Du kan se hele Jazzhouses program her.

Den første koncert med husmusikeren bliver lørdag d. 12. februar, og du kan få billetter via GAFFA LIVE.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA