x

Oslobåden rocker igen

Oslobåden rocker igen

Nu blænder DFDS Seaways op sjette sæson af Rockcruise. Konceptet byder på kendte kunstnere, der spiller intimkoncert ombord på M.S. Crown of Scandinavia på ruten mellem København og Oslo. Arrangementet byder både på norske og danske kunstnere, og første koncert finder sted den 19. maj. 

DFDS Seaways ønske med koncertrækken er, at "flytte musikken fra land til vand", og det er i tæt samarbejde med ROSA (Dansk Rock Samråd), programmet, der både består af veletablerede kunstnere og nye populære navne, er blevet sammensat.

Et af denne sæsons hovednavne er Lis Sørensen, som vil fremføre sange fra store dele af sit bagkatalog. Desuden vil færøske Teitur give koncert i efteråret, og den nye konstellation Dicte/Hempler, der består af sangerinden Dicte og musikeren Claus Hempler, vil have urpremiere på deres fælles turné, som starter den 2. november i år. Her vil de fremføre anderledes udgaver af numre fra deres skat af selvskrevne sange og håndplukkede favoritter i nye, overraskende fortolkninger. Desuden vil de to yderst aktuelle navne, Fallulah og Vinnie Who, give koncert på Crown of Scandinavia.

På plakaten står også norske kunstnere, herunder sangfuglen Ingrid Olava, rockbandet Big Bang, visesangeren Jan Eggum og pigegruppen Norma Sass samt hele Norges Kaizers Orchestra (billedet).

"Vi glæder os utrolig meget over, at så mange dygtige og talentfulde kunstnere kommer til at optræde om bord på vores skib. Det er en stor cadeau til arrangementet, som efterhånden er blevet en anerkendt del af den københavnske kulturscene såvel hos publikum som i musikermiljøet. Samarbejdet med ROSA har været berigende for vores produkt, og vi håber at kunne fortsætte det gode samarbejde fremover," siger Country Manager hos DFDS Seaways i Danmark, Kim Heiberg.

Begejstringen er gensidig hos ROSA:

"Musikken går nu om bord på sit sjette krydstogt med DFDS Seaways. Et stort udsnit af de bedste og nyeste kunstnere fra den danske rock- og popscene har givet publikum store musikalske rejseoplevelser, og Oslobåden har sammen med ROSA lagt rammerne til Danmarks førende mobile koncertscene. Med dette samarbejde har ROSA og Spot Festivalen øget sine muligheder for at supplere dansk rock- og popmusik med nye publikumsrammer og opbakning til international virksomhed", udtaler Gunnar K. Madsen fra ROSA.

Rockcruise-programmet 2011 ser sådan ud:

Afrejsedato fra København:  

Den 19. maj 2011  Ingrid Olava (koncerten finder sted på hjemrejsen den 20. maj) 

Den 25. maj 2011  Big Bang (koncerten finder sted på hjemrejsen den 26. maj)  

Den 12. juni 2011  Vinnie Who 

Den 14. juni 2011   Kaizers Orchestra (koncerten finder sted på hjemrejsen den 15. juni) 

Den 19. august 2011  Fallulah 

Den 20. august 2011 Norma Sass (koncerten finder sted på hjemrejsen den 21. august) 

Den 2. september 2011 Lis Sørensen 

Den 2. september 2011 Jan Eggum (koncerten finder sted på hjemrejsen den 3. september) 

Den 16. september 2011 Teitur 

Den 22. september  2011 Dicte/Hempler 

Et Rockcruise indebærer, udover en koncertoplevelse, en skibsrejse tur/retur med kahyt.

Billetsalget starter i morgen den 19. april klokken 12.00, og man kan købe billetter her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA