x

Gillian Welch rører på sig igen

Gillian Welch rører på sig igen

Det er efterhånden otte år siden, Gillian Welch sidst udgav et album under eget navnetræk, men nu skulle et nyt opus fra den amerikanske countrysangerinde og -sangskriver være på trapperne.

Mandag 27. juni lander "The Harrow & The Harvest" i butikkerne, og skal man tro britiske Uncut Magazine, som har fået lov at sniglytte til albummet, er der tale om en "tidløs countryklassiker."

"Det eneste problem med et Gillian Welch-album er, at hun laver så få pokkers af dem," opsummerer magasinet i sin begejstrede anmeldelse af pladen.

"The Harrow & The Harvest" er vanen tro produceret af Welch' faste musikalske partner, David Rawlings, med hvem hun også drager på en længere Europaturné sidst på året. Om makkerparret i den anledning runder Danmark, vides dog endnu ikke.

Gillian Welch har udover sine nu fem soloplader samarbejdet med lang række prominente navne inden for americana- og folkgenren – fra Ryan Adams og Bright Eyes til Emmylou Harris og Alison Krauss.

Sammen med de to sidstnævnte stod hun bag soundtracket til Cohen-brødrenes "O Brother, Where Art Thou" fra 2000, som efterfølgende vandt tre Grammyer – heriblandt for "Årets Album."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA