x

Peter Laugesen & Singvogel udgiver nyt album

Peter Laugesen & Singvogel udgiver nyt album

Den aarhusianske klarinet-punkrockgruppe Singvogel er på vej med et nyt album, og ligesom gruppens to første album fra 2003 og 2005, men modsat treeren og fireren fra 2006 og 2009, er det nye album indspillet i tæt samarbejde med den prisbelønnede aarhusianske digter Peter Laugesen, der bidrager med tekster og oplæsning.

Det nye album udkommer 13. juni og får titlen "Den Her Planet Glemmer Vi Aldrig" og beskrives af konstellationens nye pladeselskab Geiger Records som "et heftigt rockalbum med samfundsrevsende lyrik af Peter Laugesen".

Albummet udkommer på cd, lp og download i Geiger Records' anmelderroste Lyd+Litteratur-serie. Som optakt til albummet udkom i april singlen "Strisserne Breder Sig", hvis video du i nogen tid har kunnet se på GAFFA TV.

Albumudgivelsen lanceres med koncerter landet over:

11/6 – PLADERELEASE med reception og koncert, Løves Bogcafé, Aarhus
23-26/6 – FANØ FREE FOLK FESTIVAL, Fanø
19/8 – SOMMERSTEMMER – musik og litteratur ved Brabrand Sø
02/9 – VILD MED ORD LITTERATUR-FESTIVAL, Aarhus

Flere koncerter offentliggøres inden længe.

Møllegades Boghandel, Møllegade 8A, 2200 København, holder desuden særåbent for at sælge albummet på udgivelsesdagen den 13. juni.
 
Peter Laugesen (født 1942) regnes for en af landets største nulevende digtere. Han debuterede i 1967 med "Landskaber" og har siden da udsendt over 50 bøger, fortrinsvis digtsamlinger, blandt andet i samarbejde med Dan Turèll, og med stor inspiration fra blandt andet de amerikanske beat-forfattere. Han har været indstillet til Nordisk Råds litteraturpris i flere omgange og er medlem af det prestigefulde Det Danske Akademi siden 1997. Seneste udgivelse er digtsamlingen "De Sagde Hans Hund Havde Lopper" fra 2010.

Peter Laugesen har også medvirket på plader med jazz/hiphop-gruppen Mindspray og jazzensemblet Consul Pepsi & The Sweet Thunder Poetry Parade.

Kvartetten Singvogel blev dannet i 2001, af resterne fra bandet Vildensky, og spiller efter eget udsagn "forstadsrock'n'roll" – et miks af punkrock, blæserinstrumenter og, med pladeselskabets ord, "kontrolleret kaos". De debuterede i 2003 med albummet "Hotellet Brænder", som i 2005 blev fulgt op af "Apparatets Skygge". Begge album har markant medvirken af Peter Laugesen, mens denne kun medvirkede på en enkelt sang på treeren "Doktors Dosis" og slet ikke på fireren "Disney Exorcist" fra 2009. Nu er parterne så genforenet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA