x

Grøn Koncert-nedtælling: TV-2

Grøn Koncert-nedtælling: TV-2

Hvert andet år plejer TV-2 at forkæle Grøn Koncert med deres tilstedeværelse, og i år, hvor bandet har 30 års jubilæum, er heldigvis ingen undtagelse. Steffen Brandt og co. har deres syttende studiealbum, Showtime, med sig i bagagen, og med en stærk tro på, at vejret arter sig, er bandet sig deres ansvar bevidst, fortæller Steffen Brandt.

– Vi tror først og fremmest på godt vejr og sommer i hele vejen rundt. Og så er vi jo godt klar over, at vi står over for et intelligent og bundmusikalsk publikum, som kræver, at vi lever op til vores bedste. Det er et hårdt pres. Men vi kan ta' det!
 

Hvad har været jeres bedste eller mest specielle Grøn Koncert-oplevelse?
– Der har været mange, men en af dem var det år, hvor vi havde inviteret MC Einar og hans homie Jan P. med som gæster, og folk gik helt amok til Arh Dér! Så meget respekt og kærlighed ud over scenen og tilbage igen.

Hvilke plader skal I have med i tourbussen?
– Vi skal selvfølgelig lytte til alle de andre kunstnere, vi deler plakat med på Grøn. Derudover gætter jeg på Sheryl Crows Tuesday Night Music Club, som altid kommer i rotation ud på de små timer.

Hvad vil I få tiden til at gå med undervejs, når I ikke lige spiller koncerter?
– Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at piske en stemning op, undtagen at spille kort.

Har I et ritual, lige inden I går på scenen?
– Vi kaster altid en hestesko over venstre skulder, undgår at se os tilbage og krydser fingre for, at vi kan indfri vores publikums forventninger. Et publikum, der jo som bekendt er både intelligent og bundmusikalsk…

Hvem glæder I jer mest til at holde efterfest sammen med?
– Vi glæder os vildt meget til at drikke Jacob Haugaard under bordet. Der skal højst to sodavand og ti Eifel til, før han danser på bordene.

Kan I løfte sløret en smule for, hvad man vil kunne opleve til sommerens koncerter?
– Det er 30 år siden, vi startede med at spille sammen i TV-2, og det vil vi fejre ved at kigge både tilbage og frem. På samme tid, hvis det kan lade sig gøre. Jeg tror, vi tænker os en slags kæmpe fødselsdagsfest, hvor publikum er æresgæster.

Hvad er jeres forhold til Muskelsvindfonden?
- Vi har især et rigtig godt forhold til alle de frivillige som hvert år sørger for, at vi noget forkælede popstjerner får optimale betingelser til at fyre den af. Max!!! 


Tillægsspørgsmål fra Muskelsvindfonden:
 
Vi spiller med musklerne
Muskelsvindfonden kæmper for at skabe plads til forskelle – bare fordi man ikke har synligt store muskler, behøver man ikke at være slap!
 
Hvornår føler du dig stærkest?

– Det er jo et af de helt store spørgsmål, som kræver et enkelt svar: Når det, man tror på, lykkes.

Hvilken muskel vil du helst undvære? – og hvorfor?
– Her kunne man godt fristes til at blive lidt morsom på andres percussion, men den der muskel, der styrer snakketøjet, kunne godt engang imellem slappe lidt af!

Hvis du var en superhelt – hvad ville din styrke være?
– Astrid Lindgren siger et sted: Den, der er stærk, bør også være god. Sådan er mit billede af en superhelt.

 

Grøn Koncert finder sted i dagene 14.-24. juli over hele landet. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA