x

Amy Winehouse – med egne ord

Amy Winehouse – med egne ord

I lørdags døde den engelske sangerinde Amy Winehouse, kun 27 år gammel, efter et kort, men turbulent liv, der både resulterede i de to anmelderroste og storsælgende album "Frank" (2003) og "Back To Black" (2006) og utallige skandaler, nedture og aflysninger som følge af et umådeholdent indtag af alkohol og stoffer. I skrivende stund er dødsårsagen dog endnu ikke fastslået.

GAFFA nåede at interviewe Amy Winehouse to gange, i 2004, kort efter udgivelsen af debutalbummet "Frank", og i 2007, i forbindelse med udsendelsen af "Back To Black". Hvor debuten i første omgang primært blev en succes i hjemlandet, blev "Back To Black" Winehouses internationale gennembrud, der blandt andet gav hende fem Grammys og endte med at sælge mere end 10 millioner eksemplarer på verdensplan – og også gav fornyet international interesse for debutalbummet "Frank".

I 2004 talte GAFFAs Nanna Balslev med Amy Winehouse, der blandt andet sagde følgende:

– Der er ikke ret mange mennesker på min alder, der ved, hvad de vil med deres liv. Men jeg ved, hvad jeg vil, og hvad jeg helt sikkert ikke har tid til. Jeg gider f.eks. ikke alle mulige spil, når det drejer sig om mænd. Nogle gange gider jeg faktisk slet ikke mænd.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

I 2007 talte GAFFAs Nicolai Hartvig med Amy Winehouse, der dengang blandt andet udtalte dette:

– Jeg forstår ikke folk, som skærer i sig selv, som ryger crack. Sådan har jeg aldrig været, jeg har altid bare sagt "røvhul!", og så griber jeg min guitar. Når man først har fået sit hjerte knust, så kan det aldrig blive knust igen.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA