x

Fleet Foxes i topform før København

Fleet Foxes i topform før København

I aften spiller Seattle-gruppen Fleet Foxes en i skrivende stund næsten udsolgt koncert i Falconer Salen i København. Det gør de med en fremragende norsk anmeldelse i ryggen.

Fleet Foxes spillede i søndags på Sentrum Scene i Oslo, hvor GAFFA Norges anmelder Henning Scherer Skjørsæter var til stede. Han tildeler koncerten fem ud af seks stjerner under overskriften: "Folk-rockerne fra Seattle fremmanede flere magiske øjeblikke, til trods for fraværet af gæs og solskin".

Henning Scherer Skjørsæter indleder sin anmeldelse:

"Et udsolgt og propfyldt Sentrum Scene gjorde, at undertegnede entrerede salen med en vis dosis skepsis. Fleet Foxes' styrke ligger blandt andet i evnen til at skabe forsigtige, lavmælte øjeblikke, som ofte bygger op til et mere storslået crescendo. Samtidig kan dette gøre koncerterne sårbare, idet nogle få berusede og talende publikummer kan være nok til at bryde magien."

Han fortsætter:

"Heldigvis var aftenens publikum mere interesserede i at høre hovedpersonens stemmer end deres egne. Det skulle da også bare mangle, når Fleet Foxes serverede perler som "Mykonos" helt i begyndelsen af koncerten, ganske som ved årets koncert på Øyafestivalen".

Henning Scherer Skjørsæter skriver videre:

"Detaljerne i lyden var på plads, uanset om bandet brugte så mange instrumenter som muligt (trommeslager Joshua Tillman bruger tamburiner som trommestikker), eller de begrænsede sig til Robin Pecknolds vokal og guitar. Pecknold var også lige så genert og indadvendt som altid, men fans af Fleet Foxes har forlængst indset, at bandets koncerter ikke byder på letbenet small talk. Eller så meget som en introduktion af den næste sang, for den sags skyld."

Henning Scherer Skjørsæter konkluderer:

"Fleet Foxes består af ekstremt talentfulde, godt sammenspillede musikere, der formår at genskabe en krævende lyd i levende omgivelser. Alligevel sidder man tilbage med følelsen af, at bandet har endnu et par niveauer at nå, før potentialet er forløst. Det nye materiale, som de præsenteres som ekstranumre, ser i hvert fald ud til at føje yderligere kvaliteter til deres diskografi, så vi håber, at Fleet Foxes fortsætter med at udvikle sig som liveband."

Læs hele anmeldelsen hos GAFFA Norge, GAFFA.com

Køb billetter til koncerten i Falconer Salen i aften via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA