x

Springsteen skriver forord til fotobog

Springsteen skriver forord til fotobog

"En aften, hvor jeg var ved at have indspillet hele "The Ghost of Tom Joad" (1995) kunne jeg ikke falde i søvn, så jeg hev denne her bog ned af reolen". Bogen var Dale Maharidge og Michael Williamsons "The Saga of the New Underclass: Journey to Nowhere", og ordene indleder Springsteens nye forord til det Pulitzerprisvindende makkerpars aktuelle værk "Someplace Like America".

"Jeg læste den i et stræk og lå vågen den nat, forurolliget over dens kraft og skræmt af dens implikationer. I ugen, der fulgte, skrev jeg "Youngstown" og "The New Timer"", fortsætter Springsteen sit indledende essay, som kan læses i uddrag på Washington Posts hjemmeside under ledsagelse af et slideshow med billeder fra bogen.

Springsteen, hvis egne hverdagshistorier fra den amerikanske provins snart kan opleves live på disse breddegrader, reflekterer videre over USAs nye underklasse:

"Folk, som havde spillet efter reglerne hele deres liv, gjort det rigtige, og nu stod tomhændede. Mænd og kvinder, hvis ofre lå til grund for dette land, og hvis liv nu blev marginaliserede eller kasserede efter at de havde givet deres sønner til landets krige. (...) Jeg lå vågen den nat og tænkte: hvad nu, hvis det håndværk, jeg havde lært, pludselig var overflødigt, hvis der ikke var brug for det? Hvad ville jeg gøre for at tage mig af mig familie? Hvad ville jeg ikke gøre?"

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA