x

Zola Jesus besøger Stengade

Zola Jesus besøger Stengade

Den 22-årige Zola Jesus startede ud som operasanger, men droppede den klassiske musikuddannelse for at gå mørkere og mere eksperimentale veje. Nu gæster hun spillestedet Stengade i København den 28. marts med sin kombination af elektronisk, industrial, klassisk og goth.

Zola Jesus begyndte indspilningerne til debutalbummet "The Spoils" i 2009, hvor hun indspillede alle sangene i sit kollegieværelse på University Of Wisconsin-Madison. Debuten udkom i midten af 2009, og fik positive kommentarer med på vejen fra blandt andet Pitchfork, som skrev: "Intensiteten af dets følelser er ægte, og givet dets teatralske rødder bliver det aldrig tegneserie-overdrivende eller karikerende." 

Efter debuten fulgte en række ep'er, heriblandt "Tsar Bomba", "Stridulum", "Valusia" og "LA Vampires Meets Zola Jesus" med LA Vampires.

I 2010 udkom andet album "Stridulum II", som blev hendes debut i England. Albummet fik en fornem modtagelse, hvor NME tildelte det otte ud af ti stjerner og skrev: "Det er et smukt æterisk lydbillede af tusinde års hjertesorger sluppet løs i et mægtigt hyl." 

Senest udkom "Conatus" i 2011, hvor GAFFAs Marta Sørensen tildelte albummet fire stjerner og skrev: "Danilova vil gerne skabe overvældende musik, siger hun, og hun gør det med en pulserende sandstorm af infiltreret klagesang over hjerteslagsbeats." 

Zola Jesus medvirker i øvrigt på M83's seneste album, "Hurry Up We're Dreaming" fra 2011, på nummeret "Intro".

Koncerten med Zola Jesus finder sted i Spillestedet Stengade den 28. marts, og billetter kan købes her.  

Hør og se musikvideoen til "Vessel" fra "Conatus" af Zola Jesus her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA