Nyhed

Musikere tordner mod Spotify-CEO: "Go fuck yourself"

GAFFA.dk - alt om musik

For nyligt gjorde Spotifys CEO sig upopulær, da han i et interview sagde, at det "ikke er nok", hvis musikere kun indspiller musik hvert tredje eller fjerde år.

En række musikere kritiserer Spotifys CEO Daniel Ek, efter at han i et interview med Music Ally i sidste uge sagde, at musikere bør vænne sig til at indspille musik oftere. Det rapporterer MarketWatch.

Interviewet handlede blandt andet om, hvordan skiftet fra køb af albums til streaming har frataget en  indtjeningskanal for mange kunstnere, som klager over, at de ikke bliver betalt nok fra streamingplatformene. 


Til det svarede Ek, at tiderne har forandret sig, og at musikerne i dag må gøre mere for at holde sig aktuelle – både i forhold til at markedsføre sig selv og og til at udgive musik oftere.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Uenighed mellem Koda og YouTube er del af større konflikt

"På vores markedsplads er der bogstaveligt talt millioner af artister," sagde han til Music Ally." Det, der plejer at blive rapporteret, er om de folk, der er utilfredse," sagde han. "I al den tid Spotify har eksisteret, tror jeg ikke, at jeg har hørt om en eneste artist, som har sagt: 'Jeg er glad for alle de penge, jeg får for streaming'", sagde Ek. Han fastholdt dog:


"Dataen viser utvetydigt, at der er flere og flere artister, der kan leve af inkomsten fra streaming alene," sagde han. 

LÆS OGSÅ: Danske musikere vil lave alternativ til YouTube: "Vi har brug for nye måder at tjene penge på"

"Nogle artister, der plejede at klare sig godt før i tiden, klarer sig måske ikke så godt i det her fremtidige landskab, hvor du ikke kan udgive musik hvert tredje til fjerde år og tror, at det er nok. Kunstnerne i dag, der klarer sig, ved, at det handler om at engagere deres fans kontinuerligt. Det handler om at arbejde, om storytellingen omkring albummet og om at have en kontinuerlig dialog med dine fans," sagde Ek. 


Frastødende og grådig

Særligt udtalelsen om, at musikerne skal udkomme oftere, har siden da fået kritikken til at hagle ned over Ek. Blandt andet fra Mike Mills, som var bassist og pianist i nu opløste R.E.M. 

"Musik = produkt og skal udkomme regelmæssigt, siger milliardæren Daniel Ek. Go fuck youself," skrev Mills på Twitter. Dog ville han ikke opfordre til et boycot af streaming-giganten.


Singer-songwriter-legenden David Crosby skrev om Ek, at han var en "frastødende og grådig lille lort."


Også hos yngre musikere har Eks udtalelser vakt vrede. Blandt andre har eksperimental-elektropopperen Zola Jesus (billedet) delt et langt skriv på Patreon, hvor hun kommenterede flere af Eks pointer.


"Det bliver mere og mere tydeligt, at Spotify ikke er et sted for kunstnere eller musikere, men for indholdsskabere med intentioner om at dumpe deres uophørlige strøm af udgivelser ind på et mættet marked, som algoritmen kan tygge på og spytte ud. Ifølge min ydmyge mening er ingenting værd at lytte til under de standarder," skrev hun blandt andet.

LÆS OGSÅ: KODA: Google vil fjerne dansk musik fra YouTube

ANNONCE