x

Ny techno-pladebutik i København

Ny techno-pladebutik i København

Knap nok har støvet lagt sig efter lukningen af Københavns sidste techno-pladebutik, før en ny åbner op. De sidste år har både Street Dance, Baden Baden, Science og til sidst Loud drejet nøglen om, men for nylig åbnede Ameoba Record Shop i Hyskenstræde.

Ameoba lokaler med caféen/pre-clubben Nadsat, og det er én af styrkerne, mener medejeren Bess, der ser frem til at folk, der ellers ikke ville gå i en decideret pladebutik, kan sluses ind via caféen. Udover at kunne købe de plader, man hører til sin latté, vil stemningen og musikglæden fra en rigtig pladebutik måske smitte af på nye købere.

Bess husker selv, hvor vigtigt det var for hende at have et sted, hvor man kunne høre alt det nye og alt det, der var før, og lære mere om musikken. Og med den enorme opbakning hele dj-miljøet giver den nye butik, skulle der være rig mulighed for at møde eksperter imellem pladerne og cd’erne.

Musikken bliver udelukkende elektronisk, vægt på house, techno og electronica, med afstikkere til progressive, hiphop, drum’n’bass og eksperimental. Det bliver også afspejlet i klubbens aftener, der bliver en blanding af etablerede dj’s samt nye talenter fra kundekredsen.

Og talenter er der i Danmark. Aldrig har vi har haft så mange pladeselskaber, dj’s, producere og clubber, så der har været et åbenlyst fravær af pladebutikker. Det er også nærmest af borgerpligt, at Bess og Martin Decara nu åbner butik. Bess har mange års erfaring som ejer af Baden Baden og The Other Music, og Decara er en ung ildsjæl, der udover at dj’e har eget pladeselskab, har arrangeret fester og fået udgivet musik hos blandt andet M.I.S. Tilsammen har de måske det der skal til for at det kan lykkedes.

– Fordi vi ikke kan lade være, svarer Bess på hvorfor de starter en pladebutik, – og fordi det er FOR pinligt, at der ikke er nogen. Der kommer så mange store udenlandske dj’s til landet, og så er der ikke nogen butik…. Hun mener også, at timingen er rigtig: – Der har været et generelt opsving i pladebranchen det sidste halve år, men da havde Loud besluttet sig for at lukke. Vi tror, at folk vil støtte op, for ikke at risikere at stå uden butik igen.

Det er en hård konkurrence, Ameoba er oppe imod, Net-butikkerne bliver bedre og bedre og pay-per-download bliver mere og mere udbredt, men der er ikke noget, der kan slå stemningen i en rigtig pladebutik, og nye lyttere vil altid have nemmere ved at finde rundt i de enorme mængder musik med en kyndig hånd til at vejlede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA