x

Nye navne til Distortion Festival

Nye navne til Distortion Festival

Når Distortion løber af stablen den 30. maj, er det med et program, som netop er blevet tre navne rigere. Blandt andet kunne man, for nogle dage siden, læse på den meget anerkendte amerikanske blog Pitchfork, at det amerikanske band Chromatics gæster årets festival.

Mange kender sikkert Chromatics for deres medvirken på soundtracket til filmen "Drive" af Nicolas Winding Refn. Bandet fra Origon, Portland har spillet sammen i fem år, men har først nu fundet frem til deres helt egen lyd.

Chromatics har et karakteristisk køligt og underspillet udtryk, med kosmiske synths, dansable diskobeats og melankolske guitarriffs. Det hele er bundet sammen af Ruth Radelets luftige tilbageholdte og samtidig meget karakteristiske vokal. Bandet består ud over Ruth af Adam Miller på guitar, Nat Walker på trommer og Johnny Jewel på sax og percussion.

Bandet udgav i marts albummet "Kill For Love", om hvilket booker Waqar fra Distortion har udtalt: "De har lavet et helt afsindigt fedt og fantastisk album, der udkom i februar med Johnny Jewel som producer. Og så fik vi muligheden for at åbne deres Europaturne til Distortion i København. Chromatics henvender sig til et meget bredt publikum. Både dem der er til disko og dans og dem som leder efter en helstøbt og fed koncertoplevelse."

Udover Chromatics har Distortion Festival offentliggjort det danske band Ice Cream Cathedral (billedet) og det New York-baserede projekt Awesome Tapes From Africa. Ice Cream Cathedral spiller okkult retromusik med melodiøs lyrik. Brian Shimkowitch, som står bag navnet Awesome Tapes From Africa vil, som navnet afslører, spille en masse forhåbentlig fede kassettebånd fra Afrika. Projektet begyndte som et researchprojekt og har siden udviklet sig til en musikblog, et pladeselskab og et dj-sæt.

Læs mere om det fulde program her.

Lyt til Chromatics her.

Lyt til Ice Cream Cathedral her.

Lyt og læs på Awesome Tapes From Africa-bloggen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA