x

Nyt dansabelt album fra Soulwax

Nyt dansabelt album fra Soulwax

Det i Danmark groft oversete belgiske rockband Soulwax, som de fleste nok primært har hørt om, fordi gruppens to brødre David Dewaele og Stephen Dewaele (hhv. nummer et og to fra venstre på billedet) også dj'er under navnet 2 Many DJs, udsendte sidste efterår deres tredje album, "Any Minute Now", til blandede, men sjældent ekstatiske anmeldelser.

Nu er firkløveret klar med et nyt album med titlen "Nite Versions", som byder på nye, mere dansable versioner af materialet fra "Any Minute Now" – en plade, der i stor stil var præget af en hårdtslående, mørk hybrid af elektronik og tung guitar-rock.

Soulwax-sanger Stephen Dewaele har udtalt, at de i lang tid har haft lyst til at lave denne nye udgave af “Any Minute Now”, så de kunne bruge materialet som en integreret del af deres dj-sæt som 2 Many DJs.

Idéen til "Nite Versions" er efter bandets udsagn blandt andet inspireret af The Human Leagues remix-album "Love & Dancing", som i 1982 blev udsendt i kølvandet på gruppens elektropop-klassiker "Dare!", samt de diskoteks-venlige såkaldte Nite Versions af de tidlige Duran Duran hits, der optrådte på den engelske pop-gruppes 12-tommer-udgivelser.

"Nite Versions" indeholder foruden re-versioneringer af numre fra "Any Minute Now" også to nye tracks: "Another Excuse", der et samarbejde med den hippe New York-producer-duo DFA, samt et cover af Daft Punks "Teachers". Remixet "NY Lipps", hvor Soulwax' "NY Excuse" og Lipps Inc-klassikeren "Funkytown" væves sammen, er også inkluderet.

Tracklisten til "Nite Versions", der udkommer den 26. september, ser således ud:

Teachers
Miserable Girl
E Talking
Accidents And Compliments
Compute
Slowdance
I Love Techno
KracK
NY Lipps
Another Excuse

Læs en anmeldelse af en live-forsmag på pladen her!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA