Nyhed

Pendulum splitter op

Sangskriver og multiinstrumentalist Rob Swire forlader drum’n’bass-gruppen

"Der vil ikke komme yderligere Pendulum-liveshows. Der er ingen aktuelle planer om et nyt album i 2013", skrev Pendulum-sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Rob Swire på Twitter. Han har i stedet valgt at fokusere på sit andet projekt Knife Party og lægger dermed Pendulum som vi kender dem i graven.

Det australsk-britiske band Pendulum er kendt for sin originale blanding af drum'n'bass og elektronisk rock. Med hits som "Blood Sugar", "Tarantula", "Watercolour" og "Witchcraft" er der lagt op til fest. Gruppen blev startet i Australien i 2002 af Rob Swire, Gareth McGrillen og Paul Harding. Allerede i 2003 valgte gruppen at drage fra Australien til England for at satse på deres karriere der.

Efter at have produceret flere singler udgav de deres første album "Hold Your Colour" i 2005. Her startede deres succes for alvor. Siden har de udgivet yderligere to albums, senest "Immersion" fra 2010, hvor man også finder deres største hit "Watercolour". "Immersion" opnåede allerede i første uge efter udgivelsen en førsteplads på den britiske Top 40-album-liste.


Pendulum har tidligere optrådt på Roskilde Festival i 2010 for et propfyldt Arenatelt og på Smukfest i 2011. Men nu tyder alt på, at man har oplevet Pendulum, som vi kender dem, for sidste gang.

I 2011 gik Rob Swire og Gareth McGrillen sammen og dannede deres egen electro/house-dubstep-duo Knife Party.

Ud over Rob Swires tweet fortalte han også om Pendulums fremtid i et interview til den australske radiostation Triple J, citeret af NME:


"Tingene med The Knife Party går så godt, at vi ikke rigtig har lyst til at tage tilbage til juniorskolen i den nærmeste fremtid. Vi har det for sjovt med dette projekt. Det er fantastisk, for hen mod slutningen af Pendulum føltes det som om, at vi gjorde det fordi vi skulle, og det er aldrig en sjov måde at lave musik på. Derimod er Knife Party næsten kun os, som gør hvad vi gerne vil, og vi er ligeglade hvis ingen kan lide det."

Trods meldingen fra gruppens sangskriver ser det ud som om, at to af medlemmerne, Paul Harding og Ben Mount, vil fortsætte med at booke dj-sæt under navnet Pendulum. Som sådan kan de opleves på Train i Aarhus 21. september.

ANNONCE