x

Med Kashmir på en smuglytter

Med Kashmir på en smuglytter

Billede: Martin Rosenauer

I anledningen af den nye plade ”No Balance Palace” holdt Kashmir et lille eksklusivt arrangement for Klub GAFFA-medlemmer med pre-lyt på pladen og tegninger, serigrafiske tryk og dagbogsnotater fra bandets hånd.

Andreas Grønning og Emil Bendix, 16 år, fra Odense står og griner af de mange sjove dagbogsnotater og små skøre tegninger fra studieindspilningerne. Andreas og Emil har allerede smuglyttet til de nye numre, men er begejstrede for at høre numrene i deres fulde længde.

- Det virker som om, Kashmir prøver mange nye ting af på denne plade, de flipper jo ud med de trommer, kommer det fra Emil. Sidsel Schmidt og Thomas Jørgensen fra København er enige:
- Kashmir bliver bare bedre for hver plade, og så er det fantastisk at være her. Det er flot, at bandet dukker op til et så intimt arrangement. Bandet har virkelig gjort noget særligt ud af dette, og det er helt i deres ånd at præsentere pladen i et kunstnerisk interiør.

Kasper Eistrup og Mads Tunebjerg har kreeret både de serigrafiske tryk og endevæggen med en gentagen mand på hovedet. De er opbygget af raster, små punkter, som i en avis. Mads forklarer:
- Det er en anti-eksistens. En person, som er der, men alligevel ikke er nogen. Han hedder Mann. Som person udtrykker han tomhed. Et bymenneske, der altid er på jagt efter nye stimuli.

Kasper Eistrup er travlt optaget af at hilse på alle sine gæster, men får lige tid til at fortælle om de store balloner af installations-kunstneren Mia Sloth Møller:
- Vi vil gerne åbne folks sanser på et anden plan end det musikalske. Vi blev fascineret af de store balloner, fordi de kan fortælle noget om, hvad vi vil med musikken. Deres fylde og luftighed minder en om, at der er noget, som er større end én. Man bliver underdanig af at se på dem.

Kashmir viser på udstillingen, at de både kan kombinere musik og billedsprog. Mon ikke ”No Balance Palace” vil lette, flyve til vejrs og finde sit eget liv, når den nu udkommer mandag den 10. oktober? Der er al god grund til at tro det.

Pre-lyt og Udstilling, d. 8/10-14/10, lør-søn: kl. 13-16, man-fre: kl. 16-19, Vognmagergade 9, Kbh K.

Kashmirs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA