x

Ingen sorg fra Søren Huss i denne omgang

Ingen sorg fra Søren Huss i denne omgang

– Troen & Ingen var jo nærmest en lang kærlighedshistorie og præget af, at jeg var i dyb sorg. Det er anderledes denne gang. Jeg er ikke længere i sorg, jeg er kommet videre i mit liv og har stræbt efter at lave en mere up-tempo plade, der handler om andre ting. Der er for eksempel ingen kærlighedssange på pladen. Jeg har trængt til et musikalsk spark i røven, og det føler jeg, at jeg har fået.

Nye og positive toner fra Saybia-forsanger Søren Huss, der i december 2007 oplevede den ultimative tragedie, da hans livs kærlighed blev kørt over og dræbt af en lastbil, og deres lille fælles datter fik store kvæstelser og med nød og næppe overlevede. Et omdrejningspunkt for hele Sørens imponerende solodebut Troen & Ingen fra 2010, der høstede såvel stor kunstnerisk anerkendelse som kommerciel succes. Men nu er Søren Huss som nævnt kommet videre i sit liv, og han er nu klar til at følge op på debuten med albummet Oppefra Og Ned, der udkommer i oktober.

GAFFA fangede ham over telefonen hjemme i Nyborg en tidlig sensommermorgen, hvor datteren Ronja, der har været igennem en række operationer, men har det godt, lige er blevet afleveret i den lokale skole, hvor hun går i 1. klasse. Søren er selv i den afsluttende del af albumproduktionsfasen, der i skrivende stund er ved at blive mastereret i USA. En soloplade, der ikke er så "singer-songwriter-agtig", fortæller han.

 

En bandplade

– Den er nok blevet mere en bandplade, selvom jeg har produceret pladen og har været tovholder på projektet. Jeg har ikke lavet minutiøse demoer på forhånd, men er gået temmelig hurtigt i studiet med de samme musikere, som var med på Troen & Ingen, og den efterfølgende turné. Og jeg har tilstræbt at give dem stort spillerum og stor indflydelse. Pladen er blevet ret orkestreret, hvilket egentlig ikke var intentionen, og der er kommet stryg med på seks ud af ti numre. Vi har primært indspillet i Saybias studie uden for Køge, og så har Michael Patterson mikset pladen i L.A.

– Jeg opdagede ham, da jeg hørte noget Black Rebel Motorcycle Club, han havde mikset, som jeg var meget imponeret over. Jeg havde en fin tur til L.A., hvor jeg blandt andet var til poolparty hos Moby, og jeg synes, at Patterson fangede det musikalske og emotionelle i sangene, selvom han ikke taler dansk. Rent musikalsk afspejler den nok min store fascination af Arcade Fire gennem flere år, specielt den måde de spiller up-tempo på.

Læs et stort Søren Huss-interview i GAFFAs oktobernummer, der er på gaden 28. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA