Nyhed

DJ Graded vandt DM i Mix for fjerde gang

En gammel kending løb med sejren, da DM i Mix blev afholdt i aftes i Vega

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion.

Danmarks officielle danske dj-mesterskab repræsenterede old school hiphop, et eminent sæt af DJ Static plus venner og et par nytænkende human beat-box'ere. Især sidstnævnte tog røven på aftenens vært, Outlandish-produceren Jeppe Bisgaard alias Jay-B, som i småberuset tilstand måtte vedkende sig sit rørte tudefjæs foran en hujende forsamling. I år var desuden hans sidste som vært for DM i Mix, så der skulle, forståeligt og ønskeligt nok, kigges dybt i den grønne flaske fra showets start.

Innovativ human beatboxing


Battlen mellem beatboxerne Simon Adel og Schoko viste overlegenhed, originalitet og showmanship på et niveau, som hverken undertegnede eller Jay-B tilsyneladende før havde set. Adels dybe bas-toner, langsomme rytmik og helt ustyrligt fede dupstep-filterbas-efterligning fik nogle af aftenens højeste applauser. Schokos stil var hurtig og stram som et tæt programmeret 2-step-beat, og han havde en unik artikulation af lilletromme/handclap-samples, hvor munden som lydkilde kun kunne accepteres gennem en førstehånds øjenvidneberetning.

Aftenens overraskelse

Selvom konkurrencen kun tillod tre runder af 60 sekunder, måtte Jay-B flere gange bukke under for sin benovelse over de nytænkende beatmageres perkussive skills og lade runderne fortsætte ind i overtiden. Det blev Schoko der tog prisen – uden tvivl via aftenens overraskelsesmoment: Midt i et beat flytter han langsomt mikrofonen ned langs halsen ud for stemmebåndet og producerer en helt ny dimension i sin sound. Lidt ligesom at stige ud af en bil fuld af pumpende basrytmer, smække døren og høre de undertrykte beats i baggrunden af din eftertænksomhed, mens du står og pisser i en busk et par meter væk. Tricket høstede aftenens vildeste bifald.


DJ Graded var overlegen

Selve Danmarksmesterskabet i dj-mix var dog knap så imponerende. De seks deltagere fordelte sig på tre niveauer, hvoraf de to var ganske kedelige, mens det tredje leverede mixing i verdensklasse: DJ Graded blev sendt videre til verdensmesterskaberne i mix i London.  Fire dommere gav karakteren 10, og en enkelt dommer gav ham 9. Hans stil var fejlfri, opfindsom, teknisk interessant og legende let leveret.

Til sammenligning blev niveauet under delt af DJ Onetime, DJ Credit, DJ Wernz og DJ KCL, som alle modtog karakterer mellem 3 og 7, og som delvist ejede skills og originalitet inden for forskellige mix-discipliner, men aldrig inden for alle discipliner. Her var DJ Graded overlegen. På sidste niveau lå DJ Man, som modtog fire 1'ere og en enkelt 2'er af dommerne. Det er fjerde gang Graded vinder DM i Mix, og han blev bl.a. kvitteret med en specialdesignet, guldfarvet Rane Sixty-Two dj-mixer med Danish DJ Championships DMC-logo til en værdi af 20.000 kr.


Læs en længere reportage i GAFFAs anmeldelsessektion.

ANNONCE